Tata

Danijel Hrg: Dorotea me vrti oko malog prsta

tata od formata

Kada je prije dvije godine u rujnu na svoj izložbeno-prodajni salon postavio natpis „Trenutno smo zatvoreni jer je prvi dan škole, a to nisam mogao propustiti“, nije vjerojatno ni slutio da će cijela Hrvatska saznati za to.
Danijel Hrg, hrvatski dizajner nakita, poznatiji pod nazivom Deni design, ovim je potezom osvojio simpatije roditelja, a mi smo ga ovoga ljeta „ulovili“ i popričali s njim – tatom i dizajnerom.

Razgovarala: Nataša Krstičević, Foto: Jasmina Cviljak

Vi ste poznati hrvatski dizajner, hvale Vas i izvan granica Hrvatske, a ipak ste uvjerljivo najviše objava na internetu ‘zaradili’ tako što ste bili – tata. Vaša Dorotea zasigurno je ponosna na ovakvog tatu! Zna li da vas je taj natpis proslavio kao tatu? 🙂

Mislim da nije u potpunosti svjesna i da će razumjeti kad još malo naraste.

tata od formata

Znači li to da Vam je obitelj uvjerljivo na prvom mjestu i da nema posla koji će Vam stati ispred obitelji?

Naravno da mi je obitelj na prvom mjestu ali ponekad se dogodi da se posao mora obaviti u zadanom roku tako da je potrebno sve dobro isplanirati.

Prvi dan škole bio vam je važan događaj, to će razumjeti svaka mama. No, riskiramo da nas optuže za sklonost stereotipima, ali očevi su često manje vezani za takve važne datume. Možda bismo za to kod Vas mogli „okriviti“ Vašu umjetničku dušu. Jeste li sve važne trenutke u životu svoje kćeri popratili i žalite li za nekima koje niste?

Nastojim popratiti sve važnije događaje ali se ipak dogodi da nije moguće biti uvijek prisutan. I moram spomenuti da mi posao koji sam organiziram to omogućuje što nije slučaj kod onih koji to ne mogu. Propustio sam nekoliko događaja ali se mama potrudi da snimi i Dorotea mi sve ispriča što se događalo.

tata od formata

Kakva je Dorotea djevojčica? Kako se snašla u školskim klupama?

Ona vam je moja mala dobrica  i dobro se snašla u školskim klupama. Ali isto tako smatram da bi trebalo promijeniti školski sustav koji je zastario.

Kakav primjer želite pružiti svojoj kćeri – što je ono najvažnije što joj želite poručiti onime kako se Vi postavljate prema životu?

Od početka govorim da bi volio da postignem to da bude sretna , samosvjesna i da stoji iza svojih odluka koje će donijeti u svom životu. Mislim da je to najvažnije.

tata od formata

A kako je to bilo kad se Dorotea rodila? Kako ste se osjećali, je li Vas bilo frka što i kako sad dalje?

Uuuu teško je opisati kako sam se osjećao kad se Dorotea rodila, mislim da mi je to trenutak u kojem sam se osjećao najljepše i najživlje. Bila mi je frka što dalje, jer kad dobijete nešto tako maleno pokušavate dati sve od sebe da uspijete zadovoljiti sve izazove roditeljstva.

Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili od Dorotee?

Najvažnija lekcija koju sam naučio od Dorotee je da u životu ne treba biti preozbiljan, i nikad nemoj odustati od onoga što hoćeš.

Intervju u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (izdanje za rujan 2018.)

maja svjetković kević