Trudnoća i porođaj

Bebini udarci u trudnoći

bebini udarci, beba, trudnoća
Foto: Freepik

Trudnoća je slatka, ali samo do nekog trenutka… Tada postaje manje zabavno i prilazi joj se puno ozbiljnije.

Iščekivanje trenutka kad ćete ugledati svoje malo čudo ispunjeno je pozitivnom nervozom, lijepim mislima, maštanjima… ali i brigom hoće li sve proteći u redu – porođaj, dani nakon porođaja, zdravlje bebe.

Iščekivanje prvih udaraca bebe u trbuhu sasvim je drukčije! Ako znate da je s bebom sve u redu, udarci će doći kadtad.

Ali dočekati ih…

Kod prve trudnoće zabavno je to što niste sigurni jesu li to prvi udarci ili možda, hm, plinovi od ručka. Jer prvi udarci podsjećaju na lagane leptiriće u trbuhu, onakve kakve ste imali nekad prije prvog spoja ili važnog ispita na fakultetu. I da, teško je dočekati te udarce, ali kad se pojave, bit ćete toliko sretni zbog toga da ćete zaboraviti kako je bilo prije nego što ste ih osjetili.

I, da, kad rodite – nedostajat će vam to neko vrijeme.

Inače, Bebini udarci u trudnoći se mogu javiti malo po malo, kao sve jači leptirići, pa dugo nećete biti sigurni jesu li to uistinu udarci…

Ne čudite se ako vam se dogodi da vas beba udari pod rebra toliko iznenada i toliko jako da gotovo padnete sa stolice. Možda vas tada preplaši, ali poslije ćete to sa smiješkom prepričavati, ne brinite se.

Prvi su udarci nešto za pamćenje, ali oni kasniji…

E, to je tek prava zabava! Vrlo neobičan osjećaj može se javiti kad se udarci počnu vidjeti, odnosno kad ugledate da se vaš trbuh miče kao da je u njemu mali izvanzemaljac.
To su tek trenutci za pamćenje, koje možete podijeliti i s drugima – barem u obliku filmića.

Ali zato su oni prvi udarci zabavni jer su vaša mala, slatka tajna. Nitko osim vas ne može ih baš tako doživjeti! I u tom je njihova čar.

Uživajte u njima!