Obitelj

10 trikova za kućnu romantiku

Dakle, izlasci na večere ili piće su prekriženi zasad. Pronalaženje tete čuvalice također nije baš izvedivo. Pa kako onda održati romantiku na životu u izolaciji? Romantika ne podrazumijeva uvijek izlazak iz kuće…

  1. Slatke poruke

Ostavljajte si poruke posvuda u kući. Kad kažemo posvuda, mislimo na hladnjak, ormarić u kupaonici, jastuk. Ako su vaša djeca već odrasla i znaju čitati, neka te porukice budu simpatične, nikako… znate već. Takve slasne sačuvajte za ispod jastuka, na primjer.

  1. Dogovorite dejt

Dan ranije ili ujutro dogovorite spoj za navečer. Kad klinci zaspu, pripremite neko brzinsko jelo koje oboje volite, izvadite one fine čaše za vino, ugasite televiziju. Možete se i dotjerati, već dugo niste, zar ne?

  1. Zajednički tuš – zašto ne?

Sigurno u danu postoji vrijeme kad mališani ne skidaju pogled s ekrana ili nečeg što ih oduševljava. Ako za nešto u stanu imate ključ, to je kupaonica. Vaš spoj pod tušem ne mora dugo trajati, 5 minuta vam je dovoljno, a klinci možda neće niti primijetiti da ste oboje tamo…

  1. Piknik na podu

Tko kaže da spoj mora biti uz svijeće i fine čaše? Naručite dostavom omiljeno jelo, prostrite dekicu na pod i… promatrajte zvijezde? Ili što god vas zabavlja. Svidjet će vam se toliko da ćete sutra predložiti piknik i mališanima…

  1. Jeste li za ples?

Ples, ples, ples! Ples će vas preporoditi! Pustite omiljenu pjesmu i pozovite partnera na ples. Dodatni plus je što ovo možete i s klincima u istoj sobi, bit ćete im zabavni, ali neće vas prekidati. Učinak je jednak!

  1. Pošaljite poruku

Da, dobro ste pročitali. Možda jeste u istoj prostoriji (već danima, tjednima…), ali u poruci možete biti daleko izravniji nego uživo pred mališanima. A definitivno je zabavnije i drukčije! Ionako ste puno vremena na mobitelu, zar ne?

  1. Budite u toku

Dobro, možda provodite cijele dane zajedno, možda imate osjećaj da ste bliskiji nego ikad. No, kad mališani zaspu, uzmite barem 15 minuta kako biste sjeli i razgovarali. Pitajte jedno drugo kako ste se osjećali taj dan, kako podnosite sve skupa. Možda mislite da sve znate, ali ovakve situacije izvlače neke nove riječi…

  1. Potpuni tretman

Vi volite napunjenu kadu? Partner voli masažu? Dogovorite se da jednu večer jedno od vas dobiva potpuni tretman, a onda se izmijenite. Neka to bude uživanje za onog tko je na redu!

  1. Krumpiri na kauču

Da, doma ste i, da, ne odlazite na posao. No, znači li to da niste umorni? Nikako! Priuštite si svakako večer u kojoj ćete jednostavno zagrljeni gledati film. I to je sve.

  1. Doručak u krevetu

Ako znate da će partneru/ici biti težak dan ili je bio jučer, izvedite poseban trik za bolji dan – doručak u krevet. Ne mora to biti nikakav spektakl od doručka. Da jedete čisti kruh u pijete kavu u krevetu… pa to je već samo po sebi doživljaj i dan ne može početi loš!

Foto: Freepik