Tata

10 razloga zašto je super biti tata – Sretan Dan očeva, dragi tate!

dan očeva

Sretan vam Dan očeva, dragi naši tate! Ovo je 10 razloga zašto je super biti tata iz pera jednog tate.

Njegova anonimnost ne bi trebala biti problem, jer vjerujemo da će se većina tata složiti s njegovim razlozima! Sretan Dan očeva, tate – vi ste zakon!

10 razloga zašto je super biti tata:
 1. NISAM MAMA 
  – iako nikad neću znati kako je to biti mama, znam kako je biti tata i to me čini najsretnijim muškarcem na svijetu. Moja uloga je u potpunosti drukčija od mamine i zbog toga sam neizmjerno sretan!
 2. PODRŠKA
  – i psihički i fizički pružam oslonac svojoj djeci, ali i mami.
 3. DUŽNOST I PRAVO
  – dužan sam brinuti o svojoj obitelji, emocionalno – naravno. A s time i dolazi najbolje pravo na svijetu. Pravo da su moja djeca zaštićena i sretna, a to je najbitnije!
 4. STABILNOST
  – osjećam se kao sidro svojoj obitelji. I kroz nemirne vode i kroz bonace….
 5. ZABAVA
  – neke stvari mogu raditi samo mame, a neke su samo tatine, a jedna od njih je i zabava! Dobio sam najbolju ulogu na svijetu, a to je svoje mališane, ali i svoju partnericu nasmijavati, igrati se s klincima s loptom…. biti zabavan i šaljiv!
 6. NE ZNAM VIŠE ŠTO JE DOSADA
  – otkako su klinci ušli u moj život ne znam što znači trenutak dosade. Bilo da se radi o najnovijim doživljajima iz vrtića ili običnoj šetnji pred spavanje, moj život je ispunjen.
 7. NJEŽNOST
  – mi muškarci ponekad imamo osjećaj da moramo biti čvrsti i jaki, nedodirljivi, ali sa svojom djecom uživam u maženjima i zagrljajima, pričama za laku noć i pusama.
 8. OSMIJESI
  – ne postoji tako dobar vic, tako dobra fora, smiješan događaja koliko mi osmijeh razvuče nepodopština mojih “malaca” ili jednostavno promatranje kada se igraju.
 9. IGRANJE
  – iako znam napamet sve dijelove automobila i dalje me najviše veseli slaganje legića i puštanje zmaja.
 10. TRENUTCI MIRA I TIŠINE
  – to su oni trenutci kada gledam utakmicu, ali sam osjećaj navijanja nije usporediv s tišinom i mirom kojeg osjećam kada znam da sam se poigrao s klincima, okupao ih, pročitao priču prije spavanja i dao im najnježnije puse. To su trenutci za koje se živi, a nije ni loše ako koji gol zabije moja ekipa!

Foto: Freepik