Vaše priče

Podržimo humanitarni projekt Zmaj Anđelko pomaže djeci

Mnoga bolesna djeca nemaju izbora i provode dugačke dane i samotne noći, tjednima pa čak i mjesecima na bolničkim odjelima. Mnoga su silom prilika „prikovana“ uz krevet i spojena na jedan ili više aparata. Zašto im ne bismo uljepšali djetinjstvo, makar na tren, i olakšali im boravak u hrvatskim zdravstvenim institucijama zajedno?

Upravo to je pomislio Goran Čučković i odlučio napraviti divnu stvar! Njegova misija je omogućiti svim malim pacijentima te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja da kroz njegove slikovnice uplove u svijet mašte i uljepšaju si tako svakodnevnicu.

Valja spomenuti kako Goran, autor slikovnice Zmaj Anđelko, boluje od mlohave tertraplegije već četiri godine, i iako je teško bolestan, točnije – 80-postotni invalid, snagu i volju mu daje upravo to što svojim kreativnim radom ima priliku razveseliti druge.

Tako je nastao i humanitarni projekt Zmaj Anđelko pomaže djeci. Cilj mu  je prikupiti dovoljno sredstava za proizvodnju slikovnice i uz pomoć dobrih ljudi spremnih da se uključe u akciju razveseliti mnoga mala srca.

Svaki oblik donacije – financijske, promotivne ili volonterske prirode – mnogo mu znači. Ako se želite uključiti u plemenitu Goranovu akciju više informacija možete pronaći na ovim linkovima:

https://web.facebook.com/ZmajAndjelko/

https://zmajandjelkopomazedjeciblog.wordpress.com/

Dojmljivu, dirljivu i inspirativnu priču o svome životu –  djetinjstvu, odrastanju i suočavanju sa teškom dijagnozom – Goran je podijelio s nama. A vi ćete ju moći pročitati u cijelosti, u tiskanom izdanju časopisa Mama&Beba za studeni, koji će vas već s krajem listopada čekati na kioscima.

 

– listopad 2016. –