Promo

Zeleni život vege mama – nova kuharica u prodaji

U vrijeme kada istraživanja pokazuju da se djeca i obitelji loše hrane te da je zdravstveno stanje populacije sve lošije, na hrvatsko tržište dolazi stručna ali vrlo zabavna publikacija o biljnoj prehrani za cijelu obitelj.

Zeleni život vege mama je riznica znanja o biljnoj prehrani temeljenoj na znanstvenim činjenicama, nadasve jedinstvena jer detaljno obrađuje prehranu svih dobnih skupina, trudnica i dojilja te je prilagođena alergičarima. Knjiga je izdana u vlastitoj naknadi, a većim dijelom je financirana sredstvima prikupljenima kroz vrlo uspješnu crowdfunding kampanju na renomiranom servisu Indiegogo.

vege mame, zeleni život vege mama

Autorice Zelenog života su – vege mame – Ivana Šimić, mag. nutricionizma, i Iva Janeš, mag.oec., osnivačica Facebook grupe Zeleni život vege mama. Susrećući se s mnogo pogrešnih navoda i zastarjelih mišljenja, autorice su razlog za pisanje ove knjige pronašle u želji da pomognu pri učenju osnova o zdravoj prehrani svih dobnih skupina – sakupivši točne, provjerene i relevantne informacije na jednom mjestu.

O zdravoj biljnoj prehrani

U predgovoru stoji – ‘Ovo nije „klasična kuharica“. Ova je knjiga zamišljena kao vodič za edukaciju o zdravoj biljnoj prehrani za buduće majke, trudnice, dojilje, bebe i djecu no ujedno obuhvaća i svakodnevni život cijele obitelji. Vrlo je praktična za korištenje te sadrži primjere jelovnika, primjere što sve možemo pripremiti s jednom namirnicom u nekoliko recepata. Također, obnavljamo znanje o našim domaćim super namirnicama koje su s vremenom pale u zaborav. Kreirale smo brza zdrava jela, jela za alergičare, jela za putovanja, tradicionalna jela na biljni način. Učimo vas o načinima obrade i skladištenju namirnica, napravili smo školicu zamjene za jaja, izradu biljnog sira te još mnogo toga pod povećalom nutritivnih izračuna.’zeleni život vege mama

Kako bi pružili sigurnost i mogućnost istraživanja, jedno od poglavlja je i popis korištene literature, odnosno stručnih publikacija. Ističemo i da ćemo dio knjiga donirati liječnicima pedijatrijske medicine, stručnim osobama obrazovnih institucija i nekim ministarstvima.

Foto: promo