Tata povjerljivo

Tata povjerljivo…

Zašto?
Zato jer je nebitno tko sam ja zapravo, nego je jedino bitno da sam tata.

To, međutim, ne znači da sam došao ovdje kako bih vam iz tjedna u tjedan dokazivao da sam baš to – pravi tata. Radije bih rekao da sam došao kako bih vam pojasnio koja je pozicija i kakva su razmišljanja nas muževa, odnosno tata ili općenito onih „ružnijih polovica“ roditeljskih parova.

Naime, iako smo svi mi tate, ipak smo samo obični muškarci koji o svemu imaju svoje mišljenje, ali uglavnom vole da sve ovo što ćete ovdje pročitati u većini slučajeva ostane „među nama“ ili povjerljivo. Znate ono, mi smo s Marsa, a vi s Venere i tako u krug.

Zato ću vam nastojati u povjerenju odgovoriti na ona pitanja koja su vam barem jednom pala na pamet, a niste se usudili pitati ili niste uspjeli izvući konkretne odgovore.

A koja bi to pitanja mogla biti? Paaa, recimo možda neka trivijalna: volimo li zbilja kuhati ili to voli samo Jamie Oliver i ona neka njegova domaća inačica iz Masterchefa? jesmo li spremni svaki puta prvi ustati kad beba zaplače? koliko zbilja volimo svoj novi obiteljski auto, a koliko čeznemo za onim „picolovcem“ kojeg smo prodali?
Ili su to možda neka malo ozbiljnija: je li nam važniji posao ili obitelj? smetaju li nam strije i celulit? jesmo li zbilja spremni otići na porodiljni ili to samo tako kažemo?

Doista, sve to možete pitati i svog „kućnog tatu“ ili tatu koji je na službenom putu ili tko zna gdje… Ali svejedno, zažmirite na trenutak (ne zapravo nemojte jer nećete moći čitati) i zamislite da možete pitati što god vam padne na pamet, a da zauzvrat dobijete koliko toliko iskren odgovor.
Ne želim si uzeti za pravo da ću time postati glasnogovornik muške rase, ali svakako ću nastojati da vam pomognem da nas shvatite. A možda se upravo zbog toga i desi čudo, pa Mars i Venera konačno postanu ne tako udaljeni planeti…

Svemu tome zasigurno će pomoći i serijal kratkih priča koji započinje upravo negdje u sljedećem ČLANKU. Uživajte…