Promo

Kickboxing za jačanje samopouzdanja mladih i maloljetnih majki

Pitajmamu Kickboxing

Kickboxing je za mame besplatan, a treniraju ih educirani i licencirani treneri.

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti, Udruga roditelja Korak po korak pokrenula je projekt #AktivnaMAMA namijenjen maloljetnim i mladim majkama.

U okviru projekta mlade mame tako mogu dvaput tjedno potpuno besplatno trenirati kickboxing u suradnji s Kickboxing klubom Leon Gym na zagrebačkim Ravnicama, a na treninge mogu povesti i djecu o kojoj brinu stručne suradnice Udruge i volonteri Kluba.

„Tijekom niza godina pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne podrške kroz Savjetovalište MAMA JE MAMA uočili smo kako je uz ulaganje u psihosocijalnu zaštitu maloljetnih i mladih majki izrazito potrebno i poticati njihove zdrave navike. Kickboxing smo prepoznali kao odličan alat i za poticanje razvoja socijalnih vještina, ali i kao sjajan sport kojim se fizički razvija cijelo tijelo te utječe na pravilno formiranje i sazrijevanje osobnosti kroz jačanje samopouzdanja i samostalnosti, upravo ono što mladim majkama treba, izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja Korak po korak.

Pitajmamu Kickboxing1

Osnivač i glavni trener kluba Leon Gym, Leon Beneta dodao je da mu je drago što njihovi licencirani i educirani treneri mogu pomoći u izgradnji samopouzdanja kod mladih mama.

Kickboxingom pomažemo mladim mamama da povećaju svoju snagu, motoriku i koordinaciju pokreta, kao i da steknu više discipline i samokontrole te se bolje nose sa stresom“, izjavio je Beneta.

Projekt #AktivnaMAMA dio je programa MAMA JE MAMA koji Udruga roditelja Korak po korak provodi već godinama nastojeći osnažiti maloljetne i mlade trudnice, majke i roditelje koji su socijalno ugroženi kako bi se povećala kvaliteta njihova života te smanjio rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Aktivnosti programa obuhvaćaju pružanje intenzivne psihosocijalne podrške, razvoj novih socijalnih usluga i jačanje kapaciteta stručnjaka za rad s maloljetnim roditeljima.

Foto: Korak po korak