Promo

Je li vaše dijete sigurno u autosjedalici?

autosjedalice, besafe

Autosjedalice u smjeru suprotnom od smjera vožnje mogu značajno povećati šanse da će vaše dijete, u slučaju sudara,  proći bez ozljeda, osobito glave i kralježnice

Djeca bi trebala ostati u autosjedalicama okrenutima u smjeru suprotnom od smjera vožnje što je duže moguće kako bi zaštitili njihove glave, vrat i kralježnicu u slučaju sudara, nove su smjernice koje je nedavno izdala Američka pedijatrijska akademija.

Zanimljiva je to vijest jer se dogodilo ono što se očekuje već godinama: SAD je napokon prihvatio smjernice koje zagovaratelji skandinavske sigurnosti već duže vrijeme govore. Do sada je Američka pedijatrijska akademija govorila da bi se djeca trebala voziti u autosjedalicama okrenutim suprotno od smjera vožnje bar do drugog rođendana, a sada i oni naglašavaju da bi se djeca trebala tako voziti koliko god dugo to autosjedalice omogućavaju.

 

BeSafe autosjedalice nude mogućnost vožnje u smjeru suprotnome od smjera vožnje do čak 25 kilograma!

autosjedalice, besafe

Roditelje se savjetuje da što dulje drže dječje sjedalice u smjeru suprotnom od smjera vožnje sve dok djeca ne dosegnu maksimalnu visinu i težinu navedenu na naljepnicama i priručniku za uporabu, neovisno o djetetovim godinama. Svaki mjesec daje više vremena za razvoj glave, vrata i kralježnice, ali ih i štiti ako dođe do sudara.

Skadinavske mjere sigurnosti  su bazirane na analizi i podacima trauma, koji su vodeći uzrok smrti djece starosti do četiri godine i više. Djeca koja su bila u autosjedalicama okrenutima u smjeru suprotnom od smjera vožnje imala su manje ozljeda i manji rizik od smrti izazvane prometnim nesrećama i sudarima.

autosjedalice, besafe

To već znaju naše poznate mame Vanda Winter, Petra Kurtela, Mirna Medaković  i Nevena Rendeli, koje su se odlučile izabrati najsigurniju i najbolju opciju za svoje mališane. Svih šestero maminih sreća u zadnjih je šest mjeseci proslavilo prvi rođendan (čestitamo!) i dobilo nove autosjedalice, a mame su jednoglasno odlučile da su za njih najsigurnija opcija ponovno autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

Podsjetimo, mala djeca ne bi trebala donositi odluku o sigurnosti u automobilu. Roditelji imaju odgovornost za odabir najsigurnije opcije za svoje dijete, a smjer vožnje jedna je od njih. Postavljanje autosjedalice u suprotnom smjeru od smjera vožnje 5x je sigurnije, a dokaz tome je i ovaj video: BeSafe Crash test

Foto: BeSafe