Promo

Greta i divovi: Borba za spas našeg planeta

Pitajamamu Greta I Divovi

U hrvatske je knjižare istodobno kad i u knjižare diljem svijeta stigla slikovnica „Greta i divovi”, alegorijska priča nadahnuta životom djevojčice Grete Thunberg i njezinom borbom za očuvanje našeg planeta.

Greta Thunberg, djevojčica u žutoj kabanici, stala je na čelo svjetskog pokreta protiv klimatskih promjena te postala nadahnuće i uzor djeci i mladima diljem svijeta. Mlada je Šveđanka nominirana za Nobelovu nagradu za mir i uvrštena na listu 100 najutjecajnijih osoba na svijetu, a časopis Time upravo ju je proglasio osobom godine! Od nje sada mogu učiti i najmlađi jer je u nakladi Školske knjige izišla slikovnica „Greta i divovi”.

Priča o Greti i divovima

Greta živi u predivnoj šumi okružena šumskim životinjama koje su zabrinute jer im prijeti opasnost od divova. Ona zna da divovi postoje, no sada su postali izrazito nasrtljivi.

Počeli su sjeći stabla kako bi izgradili kuće. Zatim su posjekli još stabala i izgradili još veće kuće. Kuće su prerasle u naselja, a naselja u gradove, sve dok šume nije gotovo posve nestalo. Zar je moguće da su pohlepni divovi zaboravili na sve ljepote šume i na njezine stanovnike? Greta čuje vapaj životinja i zna da im mora pomoći, ali pita se kako. Nasreću, ima ideju!

Pitajamamu Greta I Divovi

Priča o Greti i divovima nježno i nenametljivo najmlađim čitateljima prenosi poruku o potrebi savjesnog odnosa prema prirodi koja je naš dom i uči ih kako nitko nije premalen da bi potaknuo promjene jer se zajedništvom i međusobnim poštovanjem može postići mnogo.

Slikovnica je otisnuta na 100 posto recikliranom papiru, a njezinom se kupnjom tri posto cijene slikovnice daruje organizaciji Greenpeace u Hrvatskoj za izgradnju bolje budućnosti i smanjenje utjecaja klimatskih promjena.

Foto: Školska knjiga