Promo

Giving Friday u dm-u: Dođite u dm i podržite donaciju za vitalno ugroženu djecu

dm, udruga kolibrići

dm će Udruzi Kolibrići donirati pet posto ukupnog  prometa ostvarenog na Crni petak.

U petak, 29.11.19., u prodavaonicama dm-a građani se mogu priključiti dm-ovoj inicijativi Giving Friday i podržati donaciju Udruzi Kolibrići.

Pet posto dnevnog ukupnog prometa ostvarenog na Giving Friday, dm-ovu verziju Crnog petka, dm će donirati Udruzi Kolibrići, a novac od donacije uložit će se u medicinsku opremu i pomagala koja će vitalno ugroženoj djeci iz Udruge Kolibrići olakšati svakodnevicu i uključivanje u društvene aktivnosti.

O udruzi Kolibrići

Udruga roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići okuplja oko sedamdeset članova, a cilj Udruge je osigurati i poboljšati osnovne životne uvjete vitalno ugrožene djece s različitim medicinskim dijagnozama. Iako većina Kolibrića ne može govoriti, kretati se, samostalno disati te su ovisni o aparatima koji ih održavaju na životu i o 24-satnoj roditeljskoj skrbi, Udruga sloganom „I ja sam dijete” želi ukazati na to da se na prvom mjestu, ispred dijagnoza i aparata, nalaze djeca.

Djeca koja imaju sve želje kao i zdrava djeca te uz pomoć svojih roditelja ruše prepreke i s veseljem odlaze na izlete, more, kazališne predstave, druže se, pa čak i pripremaju za polazak u školu. Uz pomoć dm-ove donacije, mališani će dobiti pomagala poput aspiratora, medicinskih kreveta, terapijskih stolica, invalidskih kolica, poligona i rampi za kolica, komunikatora i tableta, pomagala za kupanje i lakše kretanje te medicinskih uređaja  – skupe opreme o kojoj ovisi kvaliteta života djece Kolibrića, a katkada i sam život.

Giving Friday – uključite se

Zato će dm na Crni petak, dan kada većina ljudi razmišlja o tome kako sebi osigurati što bolje uštede, potaknuti svoje kupce da zastanu, naprave predah od shopping groznice i posvete se promišljanju o tome kako pomoći onima pred koje je život stavio velike izazove i kojima je pomoć i podrška okoline prijeko potrebna. Radi otežanog uključivanja u vršnjačke aktivnosti i integracije u društvo s kojima se bolesna djeca susreću, obiteljima djece Kolibrića su moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive važnosti.

Foto: promo