Tata

Dino Sokolović: Vita je moje zlato!

Pitajmamu Dino Sokolović i Vita

Osvojiti olimpijsko zlato uvijek je velika stvar! Baš kao što je i – postati otac. Hrvatski paraolimpijac, Dino Sokolović, i jednu je i drugu beskrajnu sreću doživio u samo godinu dana. Nakon nesreće koja mu je obilježila život, Dino se okrenuo sportu, a rezultati govore da je u tome i više nego uspješan.

 

Jedno naizgled lako pitanje za početak ‒ što Vama znači biti tata?

To je jedna velika odgovornost koju vrlo rado preuzimam i uživam u njoj!

Koliko Vam se život promijenio otkako je u njega ušla Vita?

Potpuno se promijenio. Vita je sad na prvom mjestu!

 

Pitajmamu Dino Sokolović i Vita Slika1

 

Prva je godina zasigurno proletjela, zar ne? Kako ste proslavili Vitin prvi rođendan?

Definitivno je proletjela! Od oporavka od ozljede, treninga, do natjecanja i putovanja… bilo je svega! Nismo rođendan proslavili jer sam bio u Pjongčangu, a kad sam se vratio, razbolio sam se! Ima vremena za slavlje, a Vita je još premalena da bi shvatila što se oko nje događa.

Kako ste se odlučili dati joj ime Vita? Je li u skladu s imenom – puna života i energije? Što ju trenutačno najviše zanima?

Supruga je željela da joj ime ima neko značenje, a ime Vita ima lijepo značenje. Definitivno je u skladu s imenom, jako je živa i bit će sportašica na mene! Prema pedijatrici, Vita je naprednija u svemu od svojih vršnjaka. Najviše ju zanima hodanje, trčanje i istraživanje svijeta. Voli se družiti u parkiću s ostalom djecom i obožava tobogan.

 

Pitajmamu Dino Sokolović i Vita Slika2

 

Kako Vi i supruga dijelite obveze oko kćeri?

Supruga obavlja većinu toga oko kćeri, jer ja puno toga ne mogu napraviti, a i nema me doma zbog skijaških obveza. Pomažem joj oko hranjenja i uspavljivanja.

Da kuhate večeru za obitelj, najbolje biste spremili…?

Rižoto.

U kojim aktivnostima najviše uživate Vi s kćerkicom, a u kojima rado uživate svi zajedno kao obitelj?

Volim se igrati doma s njom! Vani ne mogu, jer mi bježi i ne mogu ju uloviti. Kad smo svi na okupu, uživamo u igranju u parkiću i šetnji.

Intervju je u cjelosti objavljen u časopisu Mama&Beba.
(svibanj 2018.)

Mamaibeba Kristina Bradač Slika4