Zdravlje i prehrana

Vitamini i minerali važni za pravilan rast i razvoj mališana


Potreba za vitaminima i mineralima povećana je kod svih većih fizičkih i mentalnih napora, pa je tako odgovarajući unos ovih nutrijenata važan preduvjet i za pravilan rast i razvoj djece. Djeci starijoj od od četiri godine možete ih ponuditi kao dodatak prehrani.

Vašim četverogodišnjacima teško ćete objasniti kako je raznovrsna prehrana ključna za njihovo zdravlje i razvoj, osobito ako u blizini nanjuše pekaru. Zima, pored toga, nije godišnje doba koje obiluje ponudom svježeg voća i povrća pa nastojanje da djeci osiguramo uravnoteženu prehranu postaje pravi izazov. Istovremeno, optimalan unos vitamina i minerala najvažniji je upravo u fazi rasta i razvoja djece.

Sve što je potrebno dječjem organizmu za pravilan rast i razvoj nakon napunjene četiri godine sadržano je u samo jednoj tableti za žvakanje CENTRUM® JUNIOR. 

Tablete su ugodnog okusa limun-maline, a zaslađene su sladilima pa ih mogu koristiti i djeca s dijabetesom. Sadrže 16 aktivnih sastojaka, a osmislili su ih vrhunski stručnjaci na temelju znanstvenih spoznaja i 30-godišnjeg iskustva Centruma u proizvodnji dodataka prehrani.

Prehrambena podrška

Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 12 vitamina i 4 minerala koji su neophodni sastojci zdrave prehrane te tako pomažu održavanju zdravog organizma. Vitamini B- grupe i biotin su potrebni za metabolizam energije, folna kiselina za zdrav krvožilni sustav, a vitamin A za zdrav vid. 


Jedna tableta sadrži:

Vi​tamin A (RE)
330 μg
Vitamin E (α - TE)
5 mg
Vitamin C
50 mg
Vitamin B1 (Thiamin)
0.5 mg
Vitamin B2 (Riboflavin)
0.5 mg
Vitamin B6
0.5 mg
Vitamin B12
1 μg
Vitamin D
3 μg
Biotin
50 μg
Folna kiselina
200 μg
Niacin (NE)
5 mg
Pantotenska kiselina
2.5 mg
Željezo
4.5 mg
Mangan
0.5 mg
Selen
12.5 μg
Cink
2.8 mg

Zašto su važni vitamini i minerali

Oslobađanje energije
- Vitamin B1 
doprinosi normalnom metabolizmu ugljikohidrata i metaboličkim procesima proizvodnje energije.

Kognitivni razvoj
- Željezo doprinosi 
normalnom kognitivnom razvoju djece. Važnost mentalnog zdravlja ima ključnu ulogu tijekom života.

Imunitet
– Zdravlje imunološkog sustava 
ovisi o brojnim mikro i makronutrijentima, a najvažniji su vitamini C, A i B6 te minerali poput željeza, selena i cinka.

Zdrave kosti
- Vitamin D nužan je za 
normalan rast i razvoj kosti kod djece
 

- promo -
listopad 2017.