Tata

Mario Perčić: Gabi, kao i mi, uživa u glazbi!


Mario Perčić, umjetničkim imenom Joshua Macks, mladi je glazbenik koji uz sebe ima dvije princeze – suprugu Žanamari i kćerkicu Gabrielu. U intervjuu nam je ovaj svestrani tata otkrio kako izgleda njihov obiteljski život.
Foto: privatni album

Iz medija znamo o Vama da ste pjevač, glazbenik, maneken, nutricionist, fitness trener... Kako biste sami sebe predstavili, tko je Mario Perčić izvan onoga što znamo iz medija?

Prije svega ‒ GLAZBENIK! Ovo drugo postao sam ili jesam spletom okolnosti. Svako od ovih zanimanja ima svoje čari, ali bih uvijek radije počeo i završio s glazbom.

Kako ste se odlučili za pjevački pseudonim Joshua Macks i što on znači?

Zato što moja supruga jaaako voli bend QOTS-a, a frontmen benda zove se Joshua. Jako je kul i simpatičan ‒ otuda sam dobio ime. Kako naša dobra prijateljica iz Londona malo teže izgovara Mario, uvijek me zove Maks, a onda me i supruga počela tako zvati. Odlučio sam dodati još slovo C da bude malo „američkije“, i voila!

Početkom godine izbacili ste svoj singl na engleskom jeziku „Demons“. Kakvi su Vam trenutačno planovi što se tiče glazbene karijere?

Radim punom parom glazbu za naše i strano tržište, tako da, kad god imam viška vremena za svoju karijeru, trudim se izbaciti novi singl. Trenutačno je aktualan novi duet sa Žanamari „Pina colada“ koji je na hrvatskom jeziku, a možete ga poslušati na Youtube kanalu, Instagramu ili Facebooku.

Koliko ste aktivni kao maneken i može li se od toga zaraditi za život u Hrvatskoj?

Ne bavim se manekenstvom istim intenzitetom kao prije par godina jer sam se više okrenuo glazbi, a što se tiče zarade za život u Hrvatskoj, prema mom iskustvu, odgovor je ‒ ne! Zaraditi sam mogao eventualno za nekakav malo bolji džeparac, ali sam zato upoznao puno super ljudi i stekao lijepih uspomena u tom razdoblju.

Prisjetite se za nas trenutka kada ste doznali da ćete postati otac, kako ste se osjećali i kako ste reagirali?

WOW! ‒ Tako sam se osjećao. Srce mi je tuklo 100 na sat, ukočili su mi se obrazi i usta od stalnog smijuljenja, već sam bio isplanirao cijeli život svom djetetu, a bilo je samo točkica na slici ultrazvuka. :)

Kako ste se odlučili za ime Gabriela?

Pošto je kršteno ime „našeg“ dide Gabriel, njemu u čast smo je tako nazvali, ali bez obzira na to mislim da bismo joj svejedno dali ime Gabriela jer je predivno.

Prošlo je nešto više od dvije godine otkako je Gabriela s vama, koliko Vam se život promijenio i što Vas je očinstvo dosad naučilo?

Život mi se okrenuo naglavačke! Ne spavam kako treba, ne jedem kako treba, uvijek sam zabrinut, boli me trbuh koliko se smijem Gabrielinim ludorijama, stalno se zabijam u stvari po kući jer su igračke svugdje i pogledao sam sve crtane filmove koji su ikad snimljeni! A očinstvo me naučilo jako važnu stvar koju upotrebljavam u svakom segmentu života ‒ STRPLJENJU! Koristim to u pekari, na tržnici, na poslovnim sastancima, doslovno svugdje! 

Intervju u cjelosti pročitajte u časopisu Mama&Beba

(rujan 2017.)