Zdravlje i prehrana

Imunitet štiti naše zdravlje

17pogleda

Dolaskom hladnijih dana na vrata nam kucaju različite viroze i prehlade. Kako bi se tijelo obranilo od bolesti, mnogi posežu za različitim metodama podizanja imuniteta.

Na Okruglom stolu održanom u organizaciji Oktal Pharminog branda Zona Vital imali smo priliku čuti, iz prve ruke, provjerene savjete, ali i mitove koji se vežu uz očuvanje imuniteta. O imunitetu su govorile nutricionistica Tena Nasiteo, Martina Nola Sau, voditeljica Zona Vital grupe proizvoda iz Oktal Pharme, Martina Požgaj, urednica lifestyle mjesečnika Ljepota i zdravlje i Lidija Bojić Ćaćić, instruktorica za ženski rukomet Hrvatskog rukometnog saveza.

Tena Niseteo je naglasila da su istraživanja pokazala kako su dobrim dijelom naše bake bile u pravu. Važno je pratiti godišnja doba i uživati u namirnicama koje prate to godišnje doba. Trenutno bi se na našim stolovima trebali naći citrusi te gljive i kesten koji su prirodni izvor beta- glukana.

Martina Nola Sau, voditeljica Zona Vital grupe proizvoda izjavila je kako su svi sastojci njihovih proizvoda strogo kontroliranog porijekla, te prije stavljanja na tržište prolaze i laboratorijsku kontrolu. Proizvodi Zona Vital nastali su upravo u suradnji s nutricionistima, farmaceutima i liječnicima. „Suplementacija se treba provoditi prema savjetima stručnjaka, a posebno je važna edukacija potrošača.“ izjavila je Martina Nola Sau.

Najnovije studije pokazuju kako je u prevenciji pretilosti izrazito važno svakodnevno bavljenje sportom u trajanju od 45 minuta. No, trenutačno stanje u obrazovnom sustavu, ali i sami roditelji ne provode adekvatnu sportsku aktivnost svoje djece. 

Također, jedan od zaključaka Okruglog stola je važnost vraćanja obitelji u blagovaonicu i zajednički objed svakog dana. „Važno je ručati u miru i odmoriti poslije ručka. Riješiti se stresa, ali i educirati se i zatražiti savjete stručnjaka. Suplementacija mora biti ciljana, individualizirana i preporučena od strane stručnjaka“, zaključila je Tena Niseteo.

Neki od poznatih i učinkovitih prirodnih dodataka prehrani nalaze se nadohvat vaše ruke. Upravo zbog toga je i pokrenuta vlastita linija proizvoda Zona Vital. Oktal Pharma iz linije Zona Vital preporučuje 3 proizvoda koja će, kako kaže njihov slogan, postati pravo #mojepojacanje:

B COMPLEX kapsule sadrže vitamine B skupine koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti

ONE-A-DAY kapsule – multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani

BETAGLUCAN s vitaminom D3 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Beta – glukan se smatra najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava koji može povećati djelotvornost imuniteta i do nekoliko puta.

Univerzalno sredstvo ili odgovor kako se zaštititi ne postoji, ali je sigurno da kvalitetnim načinom života utječemo i na naš imunitet za čije održavanje nije potrebno novca.

Neke od najboljih metoda podizanja imuniteta potpuno su besplatne! Jedino što vam za njih treba – jest ustrajnost.

I, ne zaboravite, imunitet ćete uvijek osnažiti uz: dovoljno sna, ako smanjite unos alkohola i broja cigareta, eliminirate stres, ako bazirate svoju prehranu na svježim i cjelovitim namirnicama, smanjite unos šećera te boravite na svježem zraku. Također, druženje s prijateljima pomoći će boljem imunitetu.

– promo –
studeni 2017.