Promo

Čitanje je pri dnu ljestvice zabave za mališane

čitanje

Tek 5% roditelja u Hrvatskoj kaže kako im je čitanje omiljena zabava s djetetom, a 11% roditelja u Hrvatskoj ne kupi ili posudi niti jednu knjigu za svoje dijete tijekom godine.

Rezultati su to istraživanja koje je Hendal proveo za McDonald’s povodom Svjetskog dana knjige koji se obilježava 23. travnja.

Ispred čitanja su:

  • gledanje filma (17%)
  • posjet igraonici (6%),

3% roditelja kažu kako im je omiljena zabava – pustiti dijete da igra igrice. Igranje u parku najčešća je aktivnost s djecom za koju se odlučuje 55% roditelja.

Čitanje je zabavno!

Premda broj roditelja koji ne kupuju djeci knjige nije zanemariv, veseli podatak kako 24% roditelja kupuju ili posude više od 12 knjiga za svoje mališane (24% ispitanika).

Podaci potvrđuju kako čitanje gubi na popularnosti, što može biti upozoravajuće kad se u obzir uzmu sve prednosti koje čitanje ima, i za djecu, i za odrasle – poboljšava kognitivne sposobnosti, potiče maštu i kreativnost, razvija vokabular i koncentraciju.

Pustolovine blizanaca Krošnjar

Kako bi čitanje knjiga učinio zabavnijim djeci i cijeloj obitelji, McDonald’s je udružio snage s autoricom serijala „Kako izdresirati zmaja“.  Cressidom Cowell napisala je i serijal „Pustolovine blizanaca Krošnjar” koji sadrži 12 knjiga ekskluzivno dostupnih uz Happy Meal.

Vjerujemo da svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, isto želimo i mi. McDonald’s je mjesto ugodnih i zabavnih obiteljskih trenutaka. Izuzetno nam je drago što roditeljima sad možemo ponuditi još jedan alat – knjigu. Uz koji će se još bolje povezati sa svojom djecom i zabaviti se uz čitanje”, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

čitanje

Svjetski dan knjige

U središtu serijala „Pustolovine blizanaca Krošnjar” nalazi se obitelj koja je napravila vremenski stroj kako bi se vratila u doba dinosaura i proučila ga. Knjige su dostupne uz svaki Happy Meal! Nakon čitanja knjiga možete se zabaviti i putem aplikacije Happy Studio. Tamo mališani, služeći se svojim prstićima, mogu dalje čitati o blizancima Krošnjar i vidjeti kako će zaživjeti njihove pustolovine.

Svjetski dan knjige u McDonald’su će biti obilježen i uz simpatične označivače za knjige koje će dobiti svaki roditelj pri kupnji Happy Meala.

 

Foto: Promo