Promo

Bolnica za medvjediće…otvara svoja vrata!

medicinski fakultet

Bolnica za medvjediće – Ribnjak otvorit će svoja vrata 18. i 19. svibnja u parku Ribnjak, i trajat će od 9 do 19 sati.

Bolnica za medvjediće će kao i prava bolnica imati svoju ordinaciju, čekaonicu, kiruršku salu te ljekarnu i laboratorij. Tako će zainteresirana djeca proći sve korake u procesu liječenja, a pritom i puno toga naučiti.  Bolnicu za medvjediće organiziraju Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora i Europska medicinska studentska asocijacija.

Usmjeren prvenstveno djeci predškolske dobi, projekt Bolnica za medvjediće je pokrenut s ciljem otklanjanja straha od bijelih kuta. Taj strah se kod djece često javlja zbog neugodnih okolnosti u kojima se dijete nalazi kad se razboli i prvi put susreće sa liječnicima i zdravstvenim djelatnicima.

U bolnici se uči!

Na zabavan i interaktivan način, posebno osmišljenim radionicama nastoji se djecu upoznati s cjelokunpim radom liječnika, ali i priborom za pregled. Pritom dijete zauzima ulogu staratelja, koji dovodi svoju plišanu igračku liječniku te ju zajedno kroz igru pregledavaju i liječe. U radionicama sudjeluju studenti medicine svih godina kao i kolege sa Stomatološkog fakulteta i Fakulteta biokemije i farmacije. Studenti na taj način razvijaju svoje komunikacijske vještine i grade kvalitetan odnos između djece i zdravstvenih djelatnika.

Uz već navedeno, posebna pozornost je usmjerena i edukaciji djece, prvenstveno o zdravlju, dobrim higijenskim navikama, zdravoj prehrani te ljudskom tijelu. Tako se od najranije dobi djecu uči o važnosti zdravlja te stvaraju zdrave navike i odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju.

medicinski fakultet

PROGRAM:

Subota 18.5.2019.

10 – 12 Budi jak, vježbaj mozak (Sekcija za neuroznanost)

14 – 16 Mirisnog sapuna šapa puna (Sapunčić)

16-18 Nešto novo ima, zubić se klima (Zubić)

Nedjelja 19.5.2019.

10 – 12 Sladak kao šećer

16 – 18 Uho, grlo, nos- u čemu je štos (Sekcija za otorinolaringologiju)

Za više informacija posjetite Facebook stranicu: Bolnica za medvjediće – Zagreb ili pošaljite mail na: bolnicazamedvjediće@gmail.com.

 

Foto: Promo