Promo

Atopijski dermatitis – noćna mora koja ometa san

atopijski dermatitis

20% djece diljem svijeta pati od atopijskog dermatitisa što znatno utječe na kvalitetu njihova života.

Roditelji djece s ekcemom znaju da to stanje uzrokuje samo svrbež i češanje. Također, ometa djetetov društveni život, učinkovitost u školi i, najvažnije, miran san.

> Atopijski dermatitis – svako peto dijete boluje od ove bolesti

60 minuta manje sna u usporedbi sa zdravom djecom

U usporedbi sa zdravom djecom, otkriveno je kako djeca s kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosječno spavaju sat manje. Otprilike 9 od 10 pacijenata s atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem. 1/4  djece provodi noć češući se.

La Roche-Posay  posvećen je boljem životu osjetljive kože. Stoga je pokrenuo kampanju #Sleepikar priče kojom pomaže u edukaciji roditelja i podizanju svijesti o vezi između ekcema i sna.

Naime, zabilježena je kako veza između problema sa spavanjem kod djece i atopijskog dermatitisa nije uvijek očita. Stoga je La Roche-Posay pomaže pokrenuo #Sleepikar kampanju koja je aktivirala obitelji da podijele svoje “Sleepikar” priče i otkriju najčudnije načine na koje su pokušali uspavati svoje dijete.

Putem ovih anegdota roditelji se ohrabruju da podijele svoja iskustva, te iskoriste ekspertizu La Roche – Posaya o tome kako smiriti osjetljivu kožu djece.

Lipikar rutina osigurava optimalnu učinkovitost i klinički dokazanu toleranciju uz dva ključna proizvoda:

  • Lipikar Syndet AP+ (hidratizirajuća i nježna njega za pranje tijela)
  • Lipikar Baume AP+ (smirujući balzam za obnovu lipida)

> 4 savjeta za njegu dječje kože

Riječ je o proizvodima koje je La Roche-Posay razvio prije 25 godina i koji se smatraju superherojima koji pomažu njezi kože. 

Djelovanje Lipikar rutine dokazano je  usporedno s prirodnim mehanizmima obnove kože. Lipikar AP+ proizvodi dermatološki i alergološki su ispitani pod nadzorom pedijatra, uz ključni aktivni sastojak AQUA POSAE FILIFORMIS.

atopijski dermatitis

Dobro prospavana noć ključna je za razvoj

Kao marka posvećena osobama s osjetljivom kožom, La Roche-Posay nudi obiteljska rješenja kroz proizvode koji smiruju i tretiraju kožu sklonu atopijskom dermatitisu kod djece. La Roche-Posay je proveo prvo takvo ispitivanje koje mjeri utjecaj proizvoda Lipikar Baume AP+ i Sindet AP+ na kvalitetu djetetova života.

Ustanovljeno je da proizvodi:
  • produljuju trajanje sna za 42%
  • smanjuju češanje i do dva puta
  • smanjuju trajanje svrbeža za 38%
  • smanjuju negativan utjecaj ekcema na kvalitetu života za 73%

 

Foto: Promo