Gric, gric

Povrtni složenac s jajima

        Sastojci:

  • ½ kg 'carskog' povrća
  • 3 jaja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 100 g mladog sira
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • 1 vrećica parmezana
  • oko 50 g naribanog sira (bilo kojeg)
  • začini po želji
  • žlica maslaca

Priprema:

Blanširajte povrće, ocijeđeno ga posložite u maslacem namazan kalup, zalijte smjesom od jaja, vrhnja, parmezana i začina. Pospite naribanim sirom (ili šnitama sira, kako vam je draže) te pecite oko pola sata na temperaturi od 180 stupnjeva.

Savjet:

S obzirom na blagi, gotovo neutralni okus konkretnog povrća, slobodno odaberite pikankte začine i po želji dodajte malo pikantnog sira (npr. kozjeg, iz maslinova ulja)
 

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma