Gric, gric

Macaronsi bez šećera i bez glutena

Sastojci (za 10 komada):


– 2 bjelanjka
– 100 g sitno mljevenih badema
– žlica meda
– 2 žlice stevije u prahu
– prehrambena boja

 
Ganache s narančom:


– 100 g tamne čokolade
– žličica naribane narančine kore
– 2-3 žlice narančina soka
– ½ dl vrhnja za kuhanje 


Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
2. U multipraktiku smeljite bademe s medom (koristite opciju „pulse“, tresite dok miksate da bademi ne počnu puštati masnoću).
3. Napravite snijeg od bjelanjaka, pred kraj dodajte steviju.
4. Silikonskom špatulom (ili kuhačom) lagano miješajte (preklapajte jedno s drugim) dok ne bude toliko tekuće da u gustom mlazu curi sa špatule.
5. Prebacite smjesu u vrećicu ili špricu, istisnite male, jednake hrpice na silikon. Ostavite dovoljno prostora između svake jer će tijekom pečenja malo nabujati.
6. Pecite 15 minuta na 150 °C.
7. Na pari otopite čokoladu, dodajte naribanu narančinu koricu i sok te vrhnje, dobro promiješajte dok se sve ne sjedini. Ostavite da se ohladi i stisne.
8. Ohlađene keksiće premažite kremom, zalijepite jedan za drugi i spremite u frižider da se stisnu i ohlade.