Trudnoća i porođaj

Znate li što voli beba u maternici?

što voli beba

Mislite da ćete shvatiti što vaša beba voli tek kad se rodi? Krivo! Neke stvari beba zavoli već u maternici. Iznenađeni ste? I mi!

Evo što voli beba u maternici. Ovo su samo neke stvari, a sigurni smo da ste otkrili još neke kod svoje bebe 🙂

  1. Majčin glas

Jeste li primijetili kako novorođenče najbolje umiri majčin glas? Kada se mama igra s njim i priča mu, ono zadovoljno guguće. Majčin glas donosi sreću čak i ako beba leži u kolijevci, a mama nešto priča u kuhinji.

Kada se bebine uši razviju u maternici, beba počne uživati u zvuku majčina glasa. Dakle, iskoristite čarobnu moć svoga glasa za pričanje, pjevanje i tepanje dok je vaša beba još u trbuhu.

  1. Lagana glazba

Slušanje glazbe navodno otpušta hormon sreće, serotonin. Zato, osim što možete bebi u maternici redovito pjevati, dodajte tome i neku dobru glazbenu podlogu. Samo neka glazba ne bude pregruba i preglasna jer tada može djelovati uznemirujuće. Usput, beba može sasvim dobro čuti glazbu kao i vaš glas, zato ne morate prislanjati mobitel ili slušalice na trbuh, to nije potrebno.

  1. Masaža trbuha

Vaš trbuh nosi najveći dio trudnoće, ali ni vašoj bebi nije lako. Naime, i njoj smeta ograničenje prostora kako postaje sve veća, a to osjećate i vi.

Zato masirajte svoju sve veću bušicu kokosovim ili maslinovim ulje. Masiranje ne samo da će navlažiti vašu zategnutu kožu. Pazite da tijekom masaže ne stisnete previše i da uvijek koristite prirodna ulja.

  1. Dobro raspoloženje

Sigurno ćete se tijekom trudnoće više puta naći pod stresom jer stres je nešto neizbježno. Ipak, pokušajte upravljati količinom stresa koja dopire do vas jer on definitivno može utjecati na vašu bebu. Logično, jer ako beba može osjetiti vašu sreću i dobro raspoloženje, onda može i tugu. Zato, držite se sunčane strane koliko god i kad god možete.

  1. Ukusna hrana

Mislili ste da samo vi žudite za hranom? Možda ste ponekad primijetili da se vaša beba nakon obroka pomaknula u maternici. Baš kao što vas sitost čini zadovoljnom, isto je i sa vašom bebom. Također, daje vašoj bebi energetski poticaj. Zato, kad žudnja udari, nemojte se susprezati i zasladite se.

Foto: Pexels