Bebe i mališani

Veseo i lak povratak u vrtiće i škole uz Baby Centar

papučice

Kako se nakon dugog toplog ljeta vratiti u vrtić ili školu?

Vjerovali ili ne, sva istraživanja otkrivaju kako su zbog početka nove školske godine pod većim stresom roditelji nego njihova djeca. Treba nabaviti sve knjige, nove papuče, nove tenisice, pernice i bilježnice, možda i novu školsku torbu, a uz to i uredi kutak za učenje te pisanje zadaća. Roditeljima doista nije lako!

Usvajanje novih znanja i vještina uvijek je lakše uz dobru i simpatičnu opremu. Isplanirajte svoju kupovinu sastavljanjem popisa stvari koje su nužne za neometano praćenje nastave i obratite pažnju na interese vaših najmlađih te usmjerite fokus na kupovinu one opreme koja će im najviše pomoći u njegovanju njihovih talenata. Možda se vama čine bespotrebnima sve te vrste bojica, flomastera, škara, ljepila, gumica, ostalih, ali njima znače neizmjerno puno, pogotovo ako su s likom omiljenog superjunaka.

papučice

Daj obuci papučice

Mnogi fizijatri i pedijatri će se složiti s tvrdnjom kako za pravilan razvoj stopala treba omogućiti djetetu da hoda boso u čarapama sa stoperima ili pelicama. Na „provjerenom –čistom“ terenu neka hoda po oblutcima, po travi, kako bi senzorno stimulirao mišiće stopala. Svodovi stopala se razvijaju i jačanjem malih mišića stopala i tetiva. To je proces koji traje.  U Baby Center prodavaonicama možete pronaći SNUGI papuče savršene su za djecu svih dobnih skupina. Izvrsne su za upotrebu kod kuće i u vrtiću. Ne izuvaju se, dijete ih vrlo lako oblači bez pomoći. Budući da su vrlo mekane i da je potplat vrlo fleksibilan, ne ometaju dijete da se igra na podu. Zbog svog sastava daju osjećaj ugode, prozračnosti i lakoće. Budući da je cijela papuča izrađena od prirodnih, prozračnih materijala, noge se u njima ne znoje; pa su prikladne u svim godišnjim dobima. Unutarnji dio papuče izrađen je od pamučnog baršuna i pliša, vanjski dio od izdržljive tkanine, potplat od antilop kože i silikonske baze.

Kad djeca u svijet ulaze malim koracima, potrebno je voditi računa o zaštiti stopala, protiv prljavštine, vlage, hladnoće, oštećenja dok istovremeno želimo očuvati uvjete za prirodan razvoj stopala.

papučice

Linija papučica Bosa Noga izrađena je  prema snimljenoj anatomiji dječjeg stopala prosječnog djeteta za naše područje (Europa), uzimajući u obzir faze razvoja stopala po dobi i pritom je razvijen jedinstveni potplat Softflex. Ove papuče pružaju: amortizaciju stopala, stabilnu potporu za petu, zaštitu prstiju s kožnom kapicom sprijeda, lagano hodanje i pravilan razvoj (anatomski kožni ulošci), prozračnost (prirodni materijali). Mogu se koristiti kod kuće, u vrtiću, čak i vani po suhom vremenu. Potražite i ostale brendove dječjih papučica kao što su  Kidzz, Baobaby za razigran povratak u škole, vrtiće i brojne dvoranske aktivnosti.

Kao i svake godine, Baby Center se potrudio pomoći roditeljima pripremiti mališane za nove vrtićke i školske pobjede. Na posebnom linku Vrtić i škola brzo ćete pronaći mnoštvo kvalitetnih i povoljnih proizvoda. Bilo da se radi o vrtićkim ili školskim torbama, papučama ili pak pernicama ili priboru za pisanje, motiva i boja neće manjkati.

papučice

Dječje nogice brzo rastu, pa su tenisice na sniženju od 30% do 18. rujna, dok je odabrani školski pribor na popustu od 20%. Trebat će vam i šareni kišobrani, ali i razigrane kabanice, te bezbroj sitnica koje će biti korisne vašim najmlađima.

I za kraj, dopustite nam par dobronamjernih savjeta koji će vam olakšati život. Ako djecu naglo počnete tjerati da idu ranije u krevet ili da smanje gledanje TV-a, ili igranje igrica, možete ih zbuniti i učiniti da se osjećaju kažnjeno. Razgovarajte s djecom o tome što ih muči, s čime se bore. Pitajte ih kako možete pomoći. Samopouzdanje najčešće puno  korisnije od dobivanja samih petica.

Pratite Baby Center koji će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima.

Tekst i foto: promo