Obitelj

Valentinovo u doba pandemije: ljubavni život mame i tate

Valentinovo u doba pandemije

Valentinovo ove godine dočekajte jači nego prije, puni ljubavi prema partneru.

Zatvaranje škola, lockdown, rad od kuće, zoom-sastanci ‒ sve je to postalo dio svakodnevice. To je novonormalno, i u redu je biti lud. No, ohrabrujemo vas da ove godine usprkos svemu iskoristite Valentinovo, ili ako baš moramo, mjesec ljubavi. Volite se ljudi!

Jasno, kada vam je neprestano život vaše djece i vaš u fokusu, ne brinete se baš previše kada ste posljednji put pogledali film ili… pa, znate. Pa ljubavni život mame i tate postaje kao mlaka juha… A svi vole vruću juhu u zimskom danu.

Mi protiv svijeta

Dobar stav koji se može zauzeti prilikom vraćanja strasti s partnerom glasi – mi protiv svijeta. Ovog puta to su potres i pandemija. Iz svega toga možete izaći jači i povezaniji nego prije.

Pokušajte se s partnerom prisjetiti svojeg prvog spoja. Rasteretite jednu večer i dogovorite spoj.

Klinci su okej

Djeca su fantastična! Mogu biti opsjednuta dinosaurima šest mjeseci, a na potres zaboraviti za tjedan dana. To je zato što ne slušaju i ne čitaju stalno o virusima. Večeru na kauču ispred mobitela zamijenite s večerom na kauču i točka. Uživajte u hrani.

Strahovi neće pobjeći

Pričajte o strahovima i onome što vas muči i tješi. Ponekad je partneru teško priznati da se i sam s tim bori, pa ga možda tako potaknete da vam se otvori.

Iskoristite Valentinovo

Možda niste tipovi za Valentinovo, ali što onda, iskoristite ga. Mazite se i volite, neka vas i ovaj dan podsjeti na to zašto ste partneri, zašto se volite i zašto ste si bili tako privlačni.

Dajte si mjesta

Prostor nam je u vrijeme pandemije postao jako važan. Ako zajednički radite od kuće, onda znate da je potrebno samo pola sata izdvojiti za sebe i za svoje misli.

Neka jedan partner povede klince u šetnju ili ih stavi na spavanje, a drugi neka to vrijeme iskoristi za sebe.

Tražite pomoć

Čak i ako vaš brak nije očito okrznut krizom, ako osjećate da biste trebali pomoć – potražite je. Vremena se mijenjaju, tabu teme se ruše, predrasude polako ali sigurno odlaze u povijest, a sve što vi i vaš partner trebate jest dogovor i… razgovor.

Malim koracima do velikih planova

Partnerima brak, zajednički život, pa i strast, trebaju biti misija. Rješavajte jednu po jednu točku. Zajednički isplanirajte savršenu večer za Valentinovo, pogledajte svoje dnevne zadatke, igrajte se s klincima, dajte si mjesta, idite korak po korak.

Foto: Freepik