Gric, gric

U bademima i sezamu okupajmo brokulu i piletinu

Ako svi govore da je ponedjeljak najdepresivniji dan u tjednu, zašto onda utorak ne bi bio idealan dan za početak dijete? Što se nas tiče, baš bi i trebao pa ćemo ga danas proglasiti promotorom zdravlja i predstaviti vam najukusniji brzi obrok.

Zahvaljujući ručku koji je gotov za maksimalnih 30 minuta, osjećat ćete se lakše i biti bolje raspoloženi. Jer brokula regulira razinu šećera u krvi, izaziva osjećaj sitosti i pomaže pri sagorjevanju masnih naslaga.

Za ručak je potrebno:

  • dva komada bijelog pilećeg mesa
  • maslinovo ulje
  • začini – sol, papar…
  • jedan cvijet brokule
  • šalica badema u listićima
  • šaka sjemenki sezama

Priprema:

U lonac natočite vodu i posolite. Kad se voda zagrije u nju stavite piletinu i prokuhajte. Za to vrijeme zagrijte grill tavu, izvadite i papirom osušite meso te ga "bacite" na tavu čije ste dno prekrili maslinovim uljem. Nekoliko minuta pržite sa svake strane, a kad piletina se zarumeni, izvadite je iz ulja. Na dasci za rezanje meso oblikujte u tanke rezance.

Dok rezuckate meso, u vodu u kojoj se ono kuhalo, stavite brokulu i kuhajte jednu minutu.

Na žlici maslinova ulja i na srednjoj vatri propržite začine te sjemenke sezama i bademe. Na njih stavite brokulu i meso pa ih umrljajte u proprženu smjesu. Držite na vatri sve dok sredina piletine ne posvijetli, odnosno dok se u potpunosti ne ispeče.

Servirajte odmah uz malo zelene salate u balzamičnom octu. Nećete poriješiti ako u ovaj recept dodate i vrhnje za kuhanje. U tom slučaju povrtno-mesni obrok bit će sočniji.

Dobar tek!