Gric, gric

Torta od jagoda by Terme Tuhelj

Sastojci:

6 jaja

8 dag šećera

16 dag – glatkog brašna

1 – prašak za pecivo

1 – vanilin šećer

limunova korica

 

1/2 l biljno  vrhnje

20 dag – jagode svježe

1 dag – želatina


Jaja, šećer i vanilin šećer miksamo tako dugo dok smjesa za tijesto ne postane pjenasta, nakon toga dodamo prašak za pecivo, brašno i limunovu koricu. Sve zajedno još jedanput  lagano promiješamo.

Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u kalup za tortu koji smo prethodno tanko premazali uljem. U pećnici na 200 stupnjeva pečemo  20 minuta.

Nakon pečenja biskvitno tijesto ohladimo  i prerežemo na  dva dijela. Zatim na jednu polovicu namažemo pripremljenu kremu i poklopimo drugom polovicom. Tortu premažemo tučenim slatkim vrhnjem  i ukrasimo .

Kremu pripremimo tako da izmiksamo biljno vrhnje, od kojeg jednu trećinu ostavimo za ukrašavanje. U ostali dio stavimo sitno rezane jagode i želatinu koju smo rastopili u hladnoj vodi.

Uživajte u ovoj torti i svakako posjetite Terme Tuhelj.