Gric, gric

Krema/mousse od jabuke

Valentinovo je, vi ste u posljednji čas odlučili da ćete ipak večeras pripremiti desert, a u trgovinu više ne stignete.
Ne brinite, sve što vam je potrebno sigurno imate kod kuće:

2 veće jabuke
cimet
2 žlice meda
250 g sirnog namaza (nema veze ako je slankast)
instant-želatina (vrećica)

Očistite jabuke i stavite ih kuhati u vodu kojoj ste prethodno dodali 2 žličice cimeta. Skuhane jabuke ocijedite (s prve dvije žlice zagrabite malo tekućine, ostatak procijedite kroz cijedilo) te štapnim mikserom pretvorite u pire.
Dok je pire još vruć, umiksajte med i sir.
Na kraju, lagano dodajući želatinu, izmiksajte do kraja. po želji izlijte u kalupe i stavite na hlađenje/stiskanje.
Poslužite sa šlagom i sve skupa pospite cimetom.

Ukoliko želite skratiti vrijeme kuhanja, jabuku naribajte.

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma