Trudnoća i porođaj

Koji je najbolji neinvazivni prenatalni test?

trudnica, test nifty, nifty

Poznato je da na svjetskom tržištu postoji više različitih vrsta prenatalnih testova, ali NIFTY test je broj jedan – i u Hrvatskoj i u svijetu.

Nifty test je prisutan u više od 60 svjetskih država. Samo do mjeseca studenog 2018. napravljeno je više od 3.500.000 uzoraka! NIFTY je najkompletniji test, uključuje testiranje na sve kromosomske trisomije, aneuploidije spolnih kromosoma, te 60 kromosomskih delecija i duplikacija.
Budući roditelji tako mogu pouzdano znati da je njihova bebica zdrava i mogu se mirno pripremiti na dolazak novog člana obitelji.

Siguran

NIFTY test je u usporedbi sa amniocentezom ili drugim invazivnim postupcima potpuno siguran test, kako za trudnicu tako i za dijete. Zbog neinvazivnog postupka testiranja ne postoji rizik od pobačaja ili drugih neugodnosti u trudnoći. Poznato je da invazivni postupci nose sa sobom rizik od spontanog pobačaja, ranijeg poroda, krvarenja… NIFTY test je u potpunosti siguran bez nuspojava.

nifty, trudnica, trudnoća

Točan

NIFTY test je izuzetno točan prenatalni test, osjetljivost u detektiranju trisomija, kao što je na primjer Downov sindrom veća je od 99%. NIFTY test je točan u otkrivanju svih kromosomskih nepravilnosti, već od 10. tjedna trudnoće, također detektira i spol djeteta.

Pouzdan

Samo do studenoga 2018. napravljeno je više od 3.500.000 Nifty testova po cijelom svijetu. Lažno pozitivni rezultati su bili prisutni u svega 0.05% učinjenih testova, to govori u prilog visokoj pouzdanosti prenatalnog testa i zato ga preporučaju brojni liječnici i ginekolozi.

Jednostavan

Postupak testiranja je neinvazivan, što znači da se ne intervenira u tijelo trudnice. Izvodi se jednostavnim uzimanjem uzorka 10 ml venske krvi trudnice, kao i kod uobičajenog laboratorijskog postupka vađenja krvi. Krv trudnice sadrži u sebi DNA ploda. Pomoću najmodernije tehnologije genetskog sekvenciranja i najnaprednijih bioinformatičkih algoritama radi se analiza DNA ploda. Rezultat je kromosomsku analizu ploda u kojoj možemo detektirati moguće nepravilnosti.

test nifty, nifty, pouzdan test

NIFTY test omogućava budućim roditeljima da utvrde zdravlje svoje bebice dok je još u trbuhu i tako mogu mirno preživjeti trudnoću i pripremu na porođaj. Istovremeno trudnicama omogućuje da izbjegnu nepotreban invazivni postupak, kao što je amniocenteza, ali i ostalim rizicima i neugodnostima koje mogu uz to doći.

Trudnice, koje su do sada napravile NIFTY, bile su zadovoljne brzim i jednostavnim postupkom koji NIFTY omogućuje, te brzim rezultatima koji su dostupni u roku od 6-8 dana.

NIFTY je najsigurniji izbor kada odlučujete o prenatalnom testiranju i investicija u miran san. Informacija o zdravlju vašeg nerođenog djeteta ima neprocjenjivu vrijednost za vas i vaše dijete. Kada su rezultati odlični, mirno prolazite kroz trudnoću, u slučaju ustanovljenog kromosomskog poremećaja imate vremena za psihičku i fizičku pripremu kao i priliku da istražite mogućnosti koje moderna medicina može ponuditi za vaše dijete.


Saznajte više o testu NIFTY.
Posjetite www.nifty-test.hr i pronađite odgovore i na neka svoja druga pitanja.


 

Foto: Unsplash
– promo siječanj 2019.-