Gric, gric

Gusta povrtna juha

SASTOJCI:
✔ 2 velika krumpira
✔ 2 mrkve
✔ 1 glavica kapule (crvenog luka)
✔ 1/2 kg brokule
✔ korijen celera (manji)
✔ par listova špinata
PRIPREMA:
Nasjeckajte sve sastojke na manje komade. U loncu s posoljenom vodom (oko 1 l) prvo zakuhajte mrkvu, celer, luk i krumpir, pa brokulu, a pri samom kraju dodajte špinat. Kad je sve povrće dovoljno mekano, sve skupa usitnite štapnim mikserom, začinite po želji (npr. papar, muškatni oraščić, peršin, češnjak) i poslužite uz dodatak vrhnja za kuhanje i naribanog sira.
Prijedlog 1: Ako juhu na laganoj vatri kuhate / reducirate duže, možete ju pretvoriti u kremu, odnosno prilog. Za ekstra finu i glatku teksturu provucite ju kroz fino sito. 
Prijedlog 2: Ovakva je juha izvrsna uz dodatak raznih sjemenki (lan, sezam, bučine sjemenke, chia, i sl.)