Mama&Beba

Mama&Beba
Vodeći svjetski magazin za mame i trudnice

Mjesečnik: 12 izdanja godišnje

Izdavač: Stampedo d.o.o.

Kontakt:
Stampedo d.o.o., Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/6412 965
E-mail: redakcija@stampedo.hr

Mama&Beba je vodeći časopis u Hrvatskoj ove tematike. Namijenjen je modernoj, savjesnoj mami koja će se prvi put susresti s trudnoćom i porođajem, ali i onoj koja je sve to već prošla, ali uvijek želi znati više. U svakom broju donosimo brojne članke, vijesti i savjete koje će majkama pomoći u ispravnoj brizi o djetetu, riješiti probleme koje ih muče, te biti koristan saveznik u djetetovu odgoju. Nismo zaboravili ni tate! U svakoj Mami&Bebi nađe se najmanje jedan kutak za njih. Mama&Beba, ukratko, 'petlja' se u sve - zdravlje, odrastanje, kuhanje, moda, financije... Iznimnu pažnju posvećujemo kontaktu s čitateljicama i čitateljima, pa nas uvijek možete kontaktirati i predložiti o čemu bismo trebali pisati - ili možda pisati za nas.

Mama&Beba licencirano je britansko izdanje.

 

U svakom broju

Prve riječi: novosti na području zdravlja, savjeti i novosti za trudnice, zanimljivi proizvodi za roditelje i mališane, vaše fotografije i komentari

Trudnoća: članci s temama koje zanimaju buduće mame, odgovori ginekologinje i dojilje na pitanja čitateljica, priča naše čitateljice s porođaja

Bebe i mališani: intervju s poznatom mamom, odgovori pedijatra na pitanja čitateljica, M&B vodič koji u svakom broju obrađuje određenu temu, te brojni članci koji će zanimati roditelje

Stil života: nevjerojatne priče iz života, M&B kuhinja, odabir zanimljivih predmeta za mališane, test-vodič za kupovinu, događanja, stranice posvećene tatama i bebama, intervju s poznatim tatom

 

U novom broju Mame&Bebe pročitajte:

Proljeće je idealno vrijeme za boravak na otvorenom, pa smo zvijezde svibanjske naslovnice, Ivora i njegovu mamu Ivi First, snimili u njihovom prostranom dvorištu. Mališan koji je u travnju napunio godinu dana prve će jagode probati iz vlastitog vrta.

Ako ste među sretnicima koji imaju dvorište u ovom broju donosimo vam i pregršt ideja kako od okućnice napraviti dječje igralište u kojem će mališani uživati i upoznavati prirodu, a vi možda uhvatiti vremena da u miru popijete svoj čaj ili kavicu.

Boravak na zraku i lagana šetnja preporučuju se i trudnicama, pa svakako iskoristite svaki sunčani dan dok temperature još nisu skočile do ljetnih sparina. Upravo vama koje ste u iščekivanju velikog događaja posvetili smo i specijal broja – kako napraviti najbolji plan za najljepši porođaj.Stavite na papir sve što smatrate da vam je važno kako bi u rađaonici zadržale osjećaj da situaciju imate pod kontrolom, raspitajte se u rodilištima kako bi na vrijeme odabrali ono koje može izaći u susret vašim željama, razgovarajte sa svojim partnerom na porođaju o tome kakvu podršku očekujete i što će biti njegova uloga. Kreiranje plana za porođaj ne samo da može biti zabavno, nego je i dobra priprema za trenutak kada ćete se prvi put susresti s pogledom svojeg mališana.

Buđenje prirode, ma koliko nas razveseljavalo, donosi i takozvane sezonske probleme. Najbolje to znaju oni koji su alergični na pelud biljaka. Medicina je, srećom, i na ovom polju znatno napredovala, no pomoći joj uvijek možemo i prirodnim pripravcima čemu smo u novom broju posvetili dvije stranice.

Zaboravili nismo ni kukce i insekte, pa ćete u ovom broju pronaći i mini vodič što učiniti ako mališana ubode pčela, ugrize pauk ili komarac – kako prepoznati znakove za uzbunu kad je obavezno posjetiti liječnika, što možete poduzeti sami i, najvažnije, kako zaštititi djecu od ovakvih 'bliskih susreta' s prirodom.

Tu je i puno drugih priča, od onih nama najdražih koje nam šaljete vi drage čitateljice spremne nesebično podijeliti svoja iskustva s porođaja ili ispričati vlastitu životnu priču, pa do stalnih rubrika u kojima predstavljamo tatu od formata i dajemo riječ stručnjacima.

Tata od formata u ovom je broju Vlaho Arbulić koji je s nama podijelio svoja iskustva, a svim tatama  donosimo nekoliko ideja kako iznenaditi mame za majčin dan.

Od tema koje će vas sigurno zanimati još izdvajamo:
- Tjelesne promijene u trudnoći
- Kako razgovarati s bebom i pomoći joj da nauči svoje prve riječi
- Riješite test i otkrijte kakvi su vaši majčinski instinkti
- Može li Google pomoći uspavati vašu bebu
- 10 super namirnica koje će vaš mališan zavoljeti

Veselimo se vašim pričama, komentarima, slikama mališana koje nam možete slati na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice.

Uživajte u proljeću i čitanju novog broja vašeg i našeg časopisa Mama&Beba