Mama&Beba

Mama&Beba
Vodeći svjetski magazin za mame i trudnice

Mjesečnik: 12 izdanja godišnje

Izdavač: Stampedo d.o.o.

Kontakt:
Stampedo d.o.o., Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/6412 965
E-mail: redakcija@stampedo.hr

Mama&Beba je vodeći časopis u Hrvatskoj ove tematike. Namijenjen je modernoj, savjesnoj mami koja će se prvi put susresti s trudnoćom i porođajem, ali i onoj koja je sve to već prošla, ali uvijek želi znati više. U svakom broju donosimo brojne članke, vijesti i savjete koje će majkama pomoći u ispravnoj brizi o djetetu, riješiti probleme koje ih muče, te biti koristan saveznik u djetetovu odgoju. Nismo zaboravili ni tate! U svakoj Mami&Bebi nađe se najmanje jedan kutak za njih. Mama&Beba, ukratko, 'petlja' se u sve - zdravlje, odrastanje, kuhanje, moda, financije... Iznimnu pažnju posvećujemo kontaktu s čitateljicama i čitateljima, pa nas uvijek možete kontaktirati i predložiti o čemu bismo trebali pisati - ili možda pisati za nas.

Mama&Beba licencirano je britansko izdanje.

 

U svakom broju

Prve riječi: novosti na području zdravlja, savjeti i novosti za trudnice, zanimljivi proizvodi za roditelje i mališane, vaše fotografije i komentari

Trudnoća: članci s temama koje zanimaju buduće mame, odgovori ginekologinje i dojilje na pitanja čitateljica, priča naše čitateljice s porođaja

Bebe i mališani: intervju s poznatom mamom, odgovori pedijatra na pitanja čitateljica, M&B vodič koji u svakom broju obrađuje određenu temu, te brojni članci koji će zanimati roditelje

Stil života: nevjerojatne priče iz života, M&B kuhinja, odabir zanimljivih predmeta za mališane, test-vodič za kupovinu, događanja, stranice posvećene tatama i bebama, intervju s poznatim tatom

 

U novom broju Mame&Bebe pročitajte:

Uz aktivnu mamu Anu Kuhanec Brašnović na naslovnici mnoge će majke poželjeti (opet) vježbati i vratiti tijelo u formu, dok će tate zasigurno zastati kod intervjua s najaktivnijim hrvatskim MMA borcem, Ivicom Truščekom, poznatim i kao Terror, te razmisliti o njegovim životnim lekcijama koje svojoj djeci pruža kroz svoje borbe. No, tu je još jedan tata s lijepom pričom o svojem sinu Vaniru koji ima autizam. Tata Srđan Hulak fotografijama prati svog sina i njegov svijet, te poziva sve roditelje djece s poteškoćama da mu se obrate, kako bi sve fotografije objedinili u izložbi i dokumentirali živote ove djece.

Jeste li ikada mališanu oduzeli pištolj ili mu zabranili da se igra rata? Sigurno ste imali na umu to da je oružje bez iznimke loša stvar. No, psiholozi kažu drukčije. Agresivna igra nije isto što i agresija i klincima je nekad potrebna kako bi se riješili nakupljenog stresa. Ako ste baš osjetljivi na pištolje, neka ih zamijene – bušilice! Ako pak ikada zatrebate mišljenje stručnjaka o svom djetetu, upoznajte se s prednostima koje nudi floortime pristup u terapiji djece. U ožujku će se u Zagrebu prvi put održati Greenspan floortime konferencija u organizaciji naših višegodišnjih suradnika Kabineta za razvojnu podršku Korneo.

Naši stručni suradnici, kao što možete vidjeti, i u ovom su se broju iskazali. Pročitajte još i sve o najčešćim osipnim bolestima u mališana, a naša fizioterapeutkinja donosi tekst zanimljiv svim trudnicama – o posturalnim problemima tijekom i nakon trudnoće.

Dio posvećen trudnicama u ovome je broju opširan. Podsjetite se kako uživati u trudnoći, te što vas sve može iznenaditi u trudnoći. Tu je i simpatični članak o 10 stvari koje uzimamo zdravo za gotovo, a u trudnoći to nikako nisu. Na granici između trudnoće i majčinstva dobro je pročitati i naše mitove o dojenju – nasmijat će vas, vjerujemo! Nemoj jesti kiselo, bit će ti kiselo mlijeko; ne doji u trudnoći jer će beba umrijeti od gladi... samo su neki od „mudrih“ savjeta koje možete pročitati u našoj „Vjerovali ili ne“ rubrici.

Nakon što pročitate ovaj broj, sigurni smo, neke će vam teme i riječi ostati u glavi još dugo, a počet ćete ih primjenjivati i u odgoju vaših mališana. Ako iti jedna sitnica pomogne, mi smo ponosni na to!

Pročitajte još i:

  • Intervju – Ana Kuhanec Brašnović: Sve svoje emocije dijelim s Evom Marijom
  • Intervju – Ivica Trušček Terror: Moje borbe životne su lekcije mojoj djeci
  • Poslijeporođajni mozak – koliko može podnijeti?
  • Koji tip dohrane odgovara vama i bebi – žlicom, prstićima ili kombinirano
  • Vodič za dobar san – bebe i mame
  • Naj naj - Izbor didaktičkih igračaka
  • 5 svađa koje prolaze svi novi roditelji
  • Curica ili dečko – je li u redu razočarati se u spol djeteta
  • M&B izbor – Dječji krevetići
  • Nova kolumna – Tata u Irskoj: Naših prvih dvadeset (tjedana)