Mama&Beba

Mama&Beba
Vodeći svjetski magazin za mame i trudnice

Mjesečnik: 12 izdanja godišnje

Izdavač: Stampedo d.o.o.

Kontakt:
Stampedo d.o.o., Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/6412 967
E-mail: redakcija@stampedo.hr

Mama&Beba je vodeći časopis u Hrvatskoj ove tematike. Namijenjen je modernoj, savjesnoj mami koja će se prvi put susresti s trudnoćom i porođajem, ali i onoj koja je sve to već prošla, ali uvijek želi znati više. U svakom broju donosimo brojne članke, vijesti i savjete koje će majkama pomoći u ispravnoj brizi o djetetu, riješiti probleme koje ih muče, te biti koristan saveznik u djetetovu odgoju. Nismo zaboravili ni tate! U svakoj Mami&Bebi nađe se najmanje jedan kutak za njih. Mama&Beba, ukratko, 'petlja' se u sve - zdravlje, odrastanje, kuhanje, moda, financije... Iznimnu pažnju posvećujemo kontaktu s čitateljicama i čitateljima, pa nas uvijek možete kontaktirati i predložiti o čemu bismo trebali pisati - ili možda pisati za nas.

Mama&Beba licencirano je britansko izdanje.

 

U svakom broju

Prve riječi: novosti na području zdravlja, savjeti i novosti za trudnice, zanimljivi proizvodi za roditelje i mališane, vaše fotografije i komentari

Trudnoća: članci s temama koje zanimaju buduće mame, odgovori ginekologinje i dojilje na pitanja čitateljica, priča naše čitateljice s porođaja

Bebe i mališani: intervju s poznatom mamom, odgovori pedijatra na pitanja čitateljica, M&B vodič koji u svakom broju obrađuje određenu temu, te brojni članci koji će zanimati roditelje

Stil života: nevjerojatne priče iz života, M&B kuhinja, odabir zanimljivih predmeta za mališane, test-vodič za kupovinu, događanja, stranice posvećene tatama i bebama, intervju s poznatim tatom

 

U novom broju Mame&Bebe pročitajte:

Bez obzira jeste li na plaži ili na svom malom balkončiću usred grada, naše će vam stranice donijeti jednako osvježenje. U ovom broju ugostili smo Leonoru Surian, glazbenicu i pjevačicu iz Rijeke, i njezinu slatku dvogodišnju Elenu. Leonora je s nama podijelila svoje osjećaje koji su se javili u njoj otkako je postala majka, te ispričala kako voli provoditi vrijeme sa svojom princezom – u Rijeci, u njihovom malom istarskom raju, na Krku... Kao velika radoholičarka, Leonora je prvu predstavu odradila još dok je Elena imala dva mjeseca, a ovo ljeto ima pune ruke posla – što kao glumica, što kao ravnateljica Talijanske drame.

Uz mamu Leonoru, dva su oca obilježila ovaj broj – glumac i košarkaš. Naš poznati komičar Željko Königsknecht podijelio je s nama dirljivu priču o bitki s dijabetesom koji je nedavno dijagnosticiran njegovoj 12-godišnjoj kćerki Hanni, što je zateklo i šokiralo cijelu njihovu obitelj. No, dijabetes je, nažalost, sve češća bolest u djece i adolescenata. Da je stanje ozbiljno, potvrđuje i brojka iz članka naših stručnjaka – godišnje se u nas dijagnosticira dijabetes kod čak 130 do 160 djece. U članku pročitajte kako na vrijeme prepoznati ovu bolest i kako se s njome nositi.

Košarkaš Marko Tomas podijelio je s nama, pak, sve o svojim prvim mjesecima koje provodi kao otac malene Antee. Ispričao nam je kako se snašao s ovom sasvim novom lopticom u rukama, kako mu Antea izbriše svaki tračak lošeg raspoloženja. Iako su pred njim, sigurni smo, brojni trofeji, Antea je, kaže Marko, njegov najveći trofej.

Što učiniti kada se pojavi prvi karijes? Na ovo je pitanje odgovorila naša stomatologinja, te savjetovala kako pojavu karijesa spriječiti. Još jedna napast koja često muči roditelje su urinarne infekcije kod mališana. U najranijoj dobi teško ih je uočiti, a ako se ne liječe mogu stvoriti razne poteškoće i ostaviti posljedice. Saznajte što i kada poduzeti kako biste spriječili ili na vrijeme liječili ove bolesti.

Urinarne infekcije muče često i trudnice, pa smo se posvetili i njima posebno. Trudnice u ovome broju imaju uistinu što pročitati! Bavimo se njihovim problemima, kao što su spavanje, odnosno nesanica, ali i trudnička tuga – jer nije svaka trudnoća idilična i nije svaka trudnica sasvim bezbrižna.

Ma, zašto da dužimo! Preletite pogledom što vas u broju očekuje i brzo na kioske! Čeka vas omiljeno mjesto na plaži, u hladu... No, ne zaboravite se zaštititi od sunca! Uživajte!

U broju pročitajte još i...

  • Moje dijete još ne govori...
  • Specijal za bezbrižno ljeto
  • Izbor autosjedalica grupe 0+
  • 7 savjeta kako stvoriti superbebu
  • Kako se odlučiti na doškolovanje
  • Kako se prisiliti na vježbanje Kegelovih vježbi
  • Debljanje nakon porođaja
  • Što raditi tijekom praznika i kako uštedjeti
  • Slasne i jednostavne ledene slastice iz kuhinje dviju Maja