Mama&Beba

Mama&Beba
Vodeći svjetski magazin za mame i trudnice

Mjesečnik: 12 izdanja godišnje

Izdavač: Stampedo d.o.o.

Kontakt:
Stampedo d.o.o., Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/6412 967
E-mail: redakcija@stampedo.hr

Mama&Beba je vodeći časopis u Hrvatskoj ove tematike. Namijenjen je modernoj, savjesnoj mami koja će se prvi put susresti s trudnoćom i porođajem, ali i onoj koja je sve to već prošla, ali uvijek želi znati više. U svakom broju donosimo brojne članke, vijesti i savjete koje će majkama pomoći u ispravnoj brizi o djetetu, riješiti probleme koje ih muče, te biti koristan saveznik u djetetovu odgoju. Nismo zaboravili ni tate! U svakoj Mami&Bebi nađe se najmanje jedan kutak za njih. Mama&Beba, ukratko, 'petlja' se u sve - zdravlje, odrastanje, kuhanje, moda, financije... Iznimnu pažnju posvećujemo kontaktu s čitateljicama i čitateljima, pa nas uvijek možete kontaktirati i predložiti o čemu bismo trebali pisati - ili možda pisati za nas.

Mama&Beba licencirano je britansko izdanje.

 

U svakom broju

Prve riječi: novosti na području zdravlja, savjeti i novosti za trudnice, zanimljivi proizvodi za roditelje i mališane, vaše fotografije i komentari

Trudnoća: članci s temama koje zanimaju buduće mame, odgovori ginekologinje i dojilje na pitanja čitateljica, priča naše čitateljice s porođaja

Bebe i mališani: intervju s poznatom mamom, odgovori pedijatra na pitanja čitateljica, M&B vodič koji u svakom broju obrađuje određenu temu, te brojni članci koji će zanimati roditelje

Stil života: nevjerojatne priče iz života, M&B kuhinja, odabir zanimljivih predmeta za mališane, test-vodič za kupovinu, događanja, stranice posvećene tatama i bebama, intervju s poznatim tatom

 

U novom broju Mame&Bebe pročitajte:

 • Koliko god voljeli ili ne voljeli to doba godine, kako ga god doživljavali, svatko će priznati da su božićni blagdani – posebno, drukčije razdoblje. Tako smo se i mi potrudili da naša naslovnica božićnog broja, kao i teme u njemu i naši gosti, budu posebni. Nadamo se da ćete to i osjetiti i vidjeti. Lijepa Lana Banely, sportska novinarka i voditeljica, te bivša sportašica, sa svojim je Adrianom sa smiješkom odradila fotografiranje, a rezultat je elegantna, ugodna, 'kućna' naslovnica koja odiše toplinom. Inače, Lana nam je otkrila da je prava domaćica i da se blagdanima iskreno veseli, posebno zato što će ovo biti prvi Božić s malim Adrianom, a proslavit će ga u krugu njihove velike obitelji. Priznala nam je da je jednostavno zaljubljena u svog Adriana otkako ga je prvi put ugledala, te da je njezin život potpun tek sada, kad je tu taj živahni mališan. Iako se mami Lani bliži trenutak kad će se morati vratiti na posao, Adriano je mali sretnik i veliki mezimac svoje obitelji, pa kad mama krene raditi neće morati odmah u jaslice, nego će ga čuvati baka, tata, teta... A mama će s njim, zasigurno, iskoristiti svaki trenutak vremena s njim, jer ipak je Adriano, kako i sama priznaje, centar njezina svijeta.
 • U centru svijeta našeg tate koji je gostovao u ovom broju, pak, čak je troje mališana! Kanađanin Mike Glumac hokejaš je Medveščaka, a svijetom putuje sa svojom lijepom suprugom, troje djece, dva psa i tri mačke! Mike niti ne pomišlja kako bi bilo da je odvojen od njih i sam zbog svog poziva putuje svijetom. Djeca su ga, kaže, učinila boljom osobom.
 • S tom bi se tvrdnjom mogla složiti i Kristina Vlahović, mama koja nas je posebno dirnula svojom životnom pričom. Ovoj samohranoj majci dvoje blizanaca s cerebralnom paralizom uistinu se možemo pokloniti kao pravoj heroini! Njezina priča potaknut će vas da razmislite o svom životu i zapitate se pretjerujete li nekad s kukanjem. Jer kako kaže sama Kristina: „Moja djeca i ja kao da imamo neki zadatak napraviti ljude boljima – kad vide moj život, da se tješe da im nije tako teško.“ Ne zaboravite Kristini pomoći onoliko koliko možete uplatom na žiro račun (ZABA IBANHR3823600003110565131, Kristina Vlahović, Grada Chicaga 13, Zagreb).
 • Neke će vam naše priče oči ispuniti suzama, srca ljubavlju, neke će vas nasmijati, neke vas potaknuti... ali zasigurno će vam sve na neko vrijeme osigurati trenutak samo za vas, vrijeme koje ste ukrali za sebe. Proučite stoga kako izraditi jeftine i jednostavne božićne ukrase, pa ih izradite zajedno s vašim mališanima, jer upravo je to vrijeme provedeno s njima najdragocjenije. Naši će vas stručnjaci podsjetiti na važnost zajedničkog vremena posvećenog samo obitelji. Kako od svog mališana napraviti malog genijalca, kako se dijete treba razvijati u prvoj godini života, kako organizirati igranje mališana s njihovim prijateljima... Kao i uvijek pomažemo vam s brojnim temama koje vas muče.
 • I trudnice su napokon došle na svoje! Upravo za njih pripremili smo specijal s temama koje bi ih mogle zanimati. No, mislili smo i na novopečene mame, pa im pripremili iskustva o tome kako ponovno biti seksi i obnoviti odnos sa svojim partnerom, te kako ponovno biti cool i upustiti se u život kakav ste već zaboravili.
 • Sigurni smo da ćete uživati čitajući nas!
 • Pročitajte još i...
 • Test: Mame su ocijenile dječje stoliće za igru
 • Novi roditelji: Pet pogrešaka i kako ih ispraviti
 • Gym&Fun: Vježbe koje može raditi svatko
 • M&B Klinika: Zatvor kod mališana
 • Naj, naj: Što ostaviti mališanima pod borom
 • Fit mama: Izbjegnite svakodnevnu rutinu, sačuvajte pamet