Mama&Beba

Mama&Beba
Vodeći svjetski magazin za mame i trudnice

Mjesečnik: 12 izdanja godišnje

Izdavač: Stampedo d.o.o.

Kontakt:
Stampedo d.o.o., Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/6412 965
E-mail: redakcija@stampedo.hr

Mama&Beba je vodeći časopis u Hrvatskoj ove tematike. Namijenjen je modernoj, savjesnoj mami koja će se prvi put susresti s trudnoćom i porođajem, ali i onoj koja je sve to već prošla, ali uvijek želi znati više. U svakom broju donosimo brojne članke, vijesti i savjete koje će majkama pomoći u ispravnoj brizi o djetetu, riješiti probleme koje ih muče, te biti koristan saveznik u djetetovu odgoju. Nismo zaboravili ni tate! U svakoj Mami&Bebi nađe se najmanje jedan kutak za njih. Mama&Beba, ukratko, 'petlja' se u sve - zdravlje, odrastanje, kuhanje, moda, financije... Iznimnu pažnju posvećujemo kontaktu s čitateljicama i čitateljima, pa nas uvijek možete kontaktirati i predložiti o čemu bismo trebali pisati - ili možda pisati za nas.

Mama&Beba licencirano je britansko izdanje.

 

U svakom broju

Prve riječi: novosti na području zdravlja, savjeti i novosti za trudnice, zanimljivi proizvodi za roditelje i mališane, vaše fotografije i komentari

Trudnoća: članci s temama koje zanimaju buduće mame, odgovori ginekologinje i dojilje na pitanja čitateljica, priča naše čitateljice s porođaja

Bebe i mališani: intervju s poznatom mamom, odgovori pedijatra na pitanja čitateljica, M&B vodič koji u svakom broju obrađuje određenu temu, te brojni članci koji će zanimati roditelje

Stil života: nevjerojatne priče iz života, M&B kuhinja, odabir zanimljivih predmeta za mališane, test-vodič za kupovinu, događanja, stranice posvećene tatama i bebama, intervju s poznatim tatom

 

U novom broju Mame&Bebe pročitajte:

Naš rujanski broj baš će vas dobro pripremiti za velike prekretnice u životima vaših malenih!

S temom adaptacije na vrtić dobro smo vas pripremili za taj veliki korak. Nakon što se dijete povezalo s majkom na dubokoj emocionalnoj razini, prva odvajanja mogu biti stresna za dijete jer predstavljaju određenu promjenu s kojom je potrebno suočiti se. Promjene uvjetuju rušenje nekih starih navika i obrazaca ponašanja te stvaranje novih, što je izazov, kako za roditelja - tako i za dijete. Ali naša stručna suradnica  pedagoginja pobrinula se da taj prijelaz prođe glatko.

Još jedna od naoko straaaašnih situacija u životima malenih je prvi odlazak zubaru. Ma priznat ćemo, ni nama velikima to nije omiljena stvar. Zujanje bušilice, bijela kuta, zubarski stolac, jaka rasvjeta... brrrr.... Jeste li se naježili?  No, ne brinite... mi imamo tetu zubaricu uz koju to nije nikakav bauk! Ona zna sve trikove i fore, i velikodušno ih je podijelila s nama. Slijedite li njezine upute - nećete imati brige s klincima oko posjete zubarskoj ordinaciji.

Znate što još zvuči strašno? MMA! Ali naš rujanski Tata od Formata potpuno će vas razuvjeriti! Christian Uskoković ljubav prema borilačkim vještinama prenio je na svoje dvije kćerkice, koje su se odmah pronašle u ruskoj borilačkoj vještini sambo. Više o tom sportu i njegovoj MMA obitelji, naći ćete – kao i uvijek – u našem intervjuu.

Važno je i da klinci papaju zdravo i raznoliko, kako bi ojačali imunitetprije polaska u školu ili vrtić. Jer svi znamo kako to ide - jedan dan jedno dijete u kolektivu malo šmrca, kašljuca... drugi dan ih je već troje... a trećeg dana i vaš malac kuri s temperaturom. Pa smo vam u našem časopisu dali i smjernice kako da malenima ojačate organizam. Ako su pak veliki izbirljivci, i papicu često ispljunu, a  pritom ih to jako veseli i nasmijava, čak i postane njihova mala igra – e, i tome  će rujanska Mama&Beba doskočiti. Naučit ćete kako izbjeći zamke malih izbirljivaca i servirati im maštovite obroke koje će oni s guštom papati.

Naš specijal pak, pomaže majkama koje muku muče s uspavljivanjem bebice. Od vas samo očekujemo da se dosljedno držite metoda u tekstu. Sigurni smo da ćete se kroz kratko vrijeme uspjeti naspavati i beba i vi. Osjećat ćete se bolje, biti spokojniji i nasmiješeni!

Nasmješena je i Lana Pavić- naše lice s naslovnice! Nakon gotovo 10 godina Lana ponovno u naručju drži malu bebicu. Uz brigu oko obitelji, ova mama priprema i doktorat iz politologije. Kaže kako je odlično organizirana i zato sve stiže.

Naši stručnjaci odgovaraju na pitanja kako liječiti upalu rodnice u trudnoći te kako znati da je porođaj počeo, kako riješiti probleme s trećom mandulom, što je senzorna osjetljivost kod mališana...

Naravno to je samo djelić tema koje možete pronaći u našem novom broju i zato dočekajte rujan spremni i ugrabite svoj primjerak časopisa Mama&Beba!