Mama

Ženska snaga kroz majčinstvo


Prošli petak i subotu u Laubi – kući za ljude i umjetnost, održala se prva izložba fotografija u suradnji portala Supermame i bračnog para Emilije i Ivana Črepića - Pepper Weddings, kojom je pokrenut projekt prikazivanja ženske snage kroz majčinstvo ususret Majčinom danu.

Ovom izložbom mame su htjele pokazati kako je normalno da se žensko tijelo mijenja.” Mijenja se jer je u tom tijelu 9 mjeseci raslo živo biće, jer su 9 mjeseci u tom tijelu kucala dva srca. Želimo pokazati svoje tijelo takvo kakvo je - savršeno u svojim nesavršenostima. Želimo podijeliti i naše intimne trenutke nježnosti s našom djecom. Želimo stvoriti zajednicu gdje ćemo se međusobno motivirati i biti podrška kako bi vratile samopouzdanje, kako bi naučile svoju djecu da cijene, poštuju i vole i sebe i druge. Želimo promjeniti postavke u glavi koje su nam nametnute godinama, želimo viknuti JA SAM SUPERMAMA! Jer svaka od nas upravo to i je.”

U samom projektu sudjelovale su poznate mame blogerice Sonja Švajhler (@littlemisstwiggyblog), Maja Marić (@misusovo), Margarita Tomić (@internetmater), Lorena Mamić – Franjić (@lorena_mf), Ines Šitum (@morelessines), Tena Letica (@tiny_tomboys), Irena Fučkar (@ira_home), Anamarija Milković (@annemodernmom), Monica Trzun (@mommy_daily_adventures), Cvijeta Sušnik-Akmadžić (@cvijetas), Ivana Merkaš Jelavić (@5foot7andbambieeyes), Tina Jozić (@tinky_pink), Nataša Brnaz Živković (@vitavy_baby), Eva Lozina (@nepopolna_mama),  Lidija Tomas (@lilihalodecoration), Marina Karatović Mišura (@mkm_marina) , te Ella Dvornik i akademska glumica Petra Cicvarić.

Mame su pokazale svoja tijela, te zajedno sa svojom djecom otvorila javnosti ljepotu i muku majčinstva. 

Izložba je bila posjećena oba dana, među brojnim licima mogla su se prepoznati i neka poznata – Petra Kurtela sa svojom obitelji, Ella i Danijela Dvornik, Katarina Baban i Katarina Strahinić, a drugi dan unutar same izložbe održana je i “Laubica s gospođicom Urom” – likovna radionica za djecu koju je predvodila Ana Salopek. Radionici je prisustvovalo 30ak djece, a krajnji rezultat biti će ubrzo vidljiv, jer radove djece dovršava sama umjetnica Ana.


Urednica portal Sonja Švajhler, kao i fotografi Emilija i Ivan zadovoljni su ishodom ovog projekta, jerkako i sami kažu, oba dana se osjetila strašna ženska snaga, a čitav event bio je okupan pozitivom, tolerancijom i međusobnom podrškom.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom La Roche Posay, Fravero Prophoto, Anita since 1886, Hajdi.hr, Helen Harper.

 


- promo - 
15. svibnja 2018.