Mama

Zdravlje tvoje bebe počinje već u tvom trbuščiću

38pogleda

Sve mame znaju da ne postoji ništa važnije na svijetu od zdravlja njihove djece, ali što je s trudnicama koje još iščekuju rođenje svoje bebe ili sa ženama koje tek planiraju imati bebu?

Zdravlje bebe ne započinje tek njenim dolaskom na svijet. Također, kad je u pitanju zdravlje, ne radi se samo o prehladama, dječjim bolestima, grčevima ili alergijama, jer zdravlje bebe započinje još dok su u maminom trbuhu. Govorimo o kromosomskom zdravlju bebe koje ne utječe samo na bebu, nego ima snažan utjecaj na cijeli život i bebe i njenih roditelja, ali i ostalih članova obitelji.

Kromosomski poremećaji koji uzrokuju najčešće sindrome prisutne pri rođenju djeteta danas su još uvijek tabu-tema, a suvremena medicina nam omogućuje da još za vrijeme trudnoće saznamo ima li beba neki kromosomski poremećaj.

Budućim mamama na raspolaganju su različiti testovi, invazivni i neinvazivni, pomoću kojih već od 10. tjedna trudnoće mogu saznati više informacija o kromosomskom zdravlju njihove nerođene bebe. Ovakva testiranja budućim roditeljima omogućavaju bezbrižnu trudnoću i iščekivanje rođenja bebe, a u slučaju da beba ima neki kromosomski poremećaj, roditeljima omogućavaju da se pripreme na moguće komplikacije u trudnoći i da istraže koje mogućnosti terapija nudi suvremena medicina.

Amniocenteza i biopsija korionskih resica spadaju u invazivne dijagnostičke metode jer se kod njih radi o prodiranju u tijelo trudnice, zbog čega postoji rizik od pobačaja i drugih komplikacija. Srećom, danas postoje i neinvazivni prenatalni testovi kod kojih ne postoji rizik od pobačaja i koji su u potpunosti sigurni kako za bebu, tako i za trudnicu.

Jedan od ovih testova je i test NIFTY – najbolji, najpotpuniji i najpouzdaniji neinvazivan prenatalni test na svijetu koji može otkriti najveći broj kromosomskih poremećaja, u usporedbi s drugim testovima. Osim Downo, Edwards i Patauovog sindroma, koji su najčešći kromosomski poremećaji, NIFTY također može otkriti i 4 poremećaja broja spolnih kromosoma, trisomije kromosoma 9, 16 i 22 te čak 60 različitih sindroma kromosomskih delecija i duplikacija.

Isto tako, već od 10. tjedna trudnoće, od kad se može napraviti ovaj test, budući roditelji mogu saznati i spol svoje nerođene bebe. Za napraviti test NIFTY potreban je samo uzorak krvi dobiven jednostavnim vađenjem krvi standardnim postupkom, a dobiveni rezultati za Down, Edwardsov i Patauov sindrom imaju točnost veću od 99 %.

Do sada je test NIFTY napravilo više od 3 milijuna trudnica u cijelom svijetu, a i najviše trudnica u Hrvatskoj odlučuje se napraviti baš ovaj neinvazivan prenatalni test. Neke naše trudnice podijelile su s nama svoje iskustvo s testom NIFTY i ispričale nam zašto su se odlučile napraviti baš ovaj test i što je to za njih značilo.

U nastavku pročitajte iskustva naših zadovoljnih mama.

STANKA, 37 godina

„Obzirom na to da sam bila starija od 35 godina kad sam ostala trudna i nikako nisam htjela ići na amniocentezu i riskirati spontani pobačaj, a htjela sam biti sigurna i ne brinuti se da li beba ima Down sindrom ili neki drugi kromosomski poremećaj, odlučila sam se za NIFTY test jer sam zaključila da je on idealan izbor za mene. Jako mi je bilo važno to da je NIFTY neinvazivan i bez rizika i za moju bebu i za mene, a i svakako mi je bilo super i to što se rezultati dobiju za samo tjedan dana, a ne tek za mjesec dana kao kod amniocenteze. Iako se uvijek čovjek nada da je sve u redu i da je beba zdrava, a i na ultrazvuku je sve izgledalo kako treba izgledati, kad sam dobila rezultate, od sreće su mi suze same krenule teći. U drugoj trudnoći ću sigurno opet raditi NIFTY, to uopće nije upitno.“

RENATA, 34 godine

„Odlučila sam napraviti test NIFTY jer sam htjela bezbrižno uživati u svojoj trudnoći, a ne brinuti se hoće li sve biti u redu s bebom. Ovaj test je stvarno jednostavan: samo izvadiš krv, pričekaš tjedan dana i dobiješ rezultate. Moji rezultati bili su 1 naprama ne znam koliko milijuna i zato sam bila stvarno sretna i zadovoljna, a prije svega bezbrižna i mirna jer sam znala da moja beba neće imati nikakvih kromosomskih poremećaja. Također sam saznala da ću dobiti curicu, što sam potajno i priželjkivala. Toplo preporučam NIFTY svim trudnicama jer je NIFTY test bez sumnje prava odluka!“'

SILVIA, 33 godine

„Svoje iskustvo s NIFTY testom bih definitivno opisala kao jedno umirujuće. Činjenica da se zaista mogu opustiti i uživati u čarima trudnoće. Uvijek pozdravljam svaki napredak u medicini tako da sam još dvije godine prije trudnoće znala da ću svakako napraviti NIFTY testiranje. Test sam napravila u 13.-om tjednu trudnoće u ordinaciji svog ginekologa. Uredni rezultati su stigli kroz tjedan dana te dodatno saznanje da je spol muški, iako sam već nekako i predosjećala. U svakom slučaju topla preporuka svakoj trudnici.“

HELENA, 34 godine

„Napravila sam NIFTY prije dva mjeseca i hvala Bogu na naprednoj medicini. Svaka bi trudnica to trebala napraviti i bilo bi super da je još malo manja cijena ili još bolje besplatno da bude svakome dostupno. Uglavnom brzo i napokon sam imala mir. Zadovoljna sam osobljem i brzinom testa. Spasio me živciranja i dao sigurnost da je sa bebom sve u redu.“

Na internetskoj stranici www.nifty-test.hr možete se naručiti za besplatno savjetovanje o testu NIFTY, a za više informacija slobodno kontaktirajte telefonski broj 091/9555476.

Također, posjetite i NIFTY test Hrvatska FB stranicu

 

– promo – 
travanj 2018.