Trudnoća i porođaj

Vođena meditacija za trudnoću, bezbolan porođaj i povezivanje s bebom

57pogleda

Možda će vas iznenaditi, no ovu je divnu meditaciju napravio jedan tada budući tata. Dakle, možda je najbolje da nam on kaže nešto više o tome.

Trener sam osobnog razvoja i jedna od stvari koje radim za svoje klijente, ali i za ljude koji vole meditirati uz njih su vođene meditacije.
Budući da sam tijekom cijele trudnoće bio uključen u priču kao što bi svaki tata trebao biti, dobio sam inspiraciju svojoj supruzi napraviti meditaciju koja će joj pomoći da bude svjesnija tijekom trudnoće, da porođaj bude divno, a ne bolno iskustvo te na kraju da se što je moguće dublje poveže s bebom.

Supruga je meditaciju slušala zadnja dva mjeseca i uživala u procesu. Primijetila je da je kćerkica također uživala i svaki put bi se umirila tijekom meditacije iako je bila prilično aktivna u trbuhu.

Bio sam prisutan na porođaju, te sam suprugu podsjećao na proces koji se nalazi u meditaciji kako bi ostala povezana s tim osjećajem tijekom trudova.
Rodila je jako brzo s oko osamdeset posto intenziteta trudova. Nakon porođaja je izgledala tako da nitko nije mogao vjerovati da je upravo rodila.

Odlučio sam ovu meditaciju darovati svim obiteljima koje očekuju bebu.

Nakon što je meditaciju poslušala draga prijateljica, koja već ima klince od 7 i 9 godina, rekla mi je da ju je meditacija jako raznježila i rasplakala tako da je ponovno osjetila onu bezuvjetnu ljubav prema svojoj djeci još intenzivnije nego inače. Tada sam shvatio da sam napravio nešto puno veće od same pripreme za porođaj.

Nakon toga sam u razgovoru s prijateljicom koja ima odraslu kćer s kojom ima određenih nesuglasica kako to već s većom djecom biva dobio ideju da njoj predložim meditaciju. Odslušala ju je i oduševila se. Odnos između majke i kćeri se počeo mijenjati na bolje.

Zato od srca preporučujem ovu meditaciju svakoj mami. Dajte joj priliku i otkrijte nove dobrobiti koje može donijeti u odnosu s vašim najdražima.

I na kraju da se osvrnem na nešto što me često pitaju: „Bezbolan porođaj? Stvarno?"
To vam ne mogu obećati. Za to je potrebno da ste svjesni tijela. Da je vaše tijelo bilo aktivno prije i za vrijeme trudnoće. Ako niste, počnite vježbati. Svjesno tijelo će znati što treba raditi. Bol je tu da vas drži u fokusu na bitno.

Jednom sam čuo komentar jedne stručnjakinje: pri porođaju kada boli majku, boli i dijete.

No, zapravo je suprotno. Kada boli dijete, boli i majku. Ta bol je osim održavanja fokusa tu da vam vaše dijete može reći kako se osjeća. Zato je moja supruga mogla roditi s trudovima slabijim od onoga što liječnici očekuju jer je njena komunikacija s vlastitim tijelom i s djetetom bila na odgovarajućem nivou.
Tijelo neće slati prejake impulse boli ako to nije potrebno. Ova meditacija pomoći će da bolovi budu suvišni.

Želim vam puno sreće u kroz trudnoću, porođaj i odrastanje djeteta. Uživajte i volite se, to nam je najbitnija svrha u životu. 

Poslušajte meditaciju, opustite se i uživajte!


– svibanj 2017. –