Novosti

Veljača je vrijeme za KinoKino!


Treće izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu očekuje nas u zagrebačkom kinu Europa od srijede, 14. veljače do nedjelje, 18. veljače 2018.

Veljača je vrijeme za KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu čije nas treće izdanje očekuje u zagrebačkom kinu Europa od srijede, 14. veljače do nedjelje, 18. veljače, a petodnevno filmsko putovanje počinje lansiranjem prve osmogodišnjakinje u svemir, glavne junakinje znanstveno-fantastične komedije Svemirski kamp!

Djevojčica Puttan postaje dijelom šarolike družine sastavljene od ljudi i lutaka na tajnom projektu lansiranja u svemir nakon što je prezaposleni roditelji slučajno ostave ispred reciklažnog dvorišta umjesto ispred  ljetnog  kampa.  Ovaj švedski kino-hit kritičari već proglašavaju budućim klasikom i filmom koji će voljeti buduće generacije, a premijeru će imati upravo na KinoKino Festivalu.
 
U osam dugometražnih filmova u natjecateljskom programu 3. izdanja KinoKina izdvajaju se filmovi koji na različite načine tematiziraju dječju znatiželju i njihovu istraživačku strast. Od Francuske, Njemačke, Švedske, Cipra pa sve do Kolumbije, glavni junaci i junakinje istražuju i mijenjaju svijet.
 
Filmove u utrci za festivalsku nagradu ocjenjivat će profesionalni i dječji žiri

 
Kako bi djeci boravak u kinu prije i poslije projekcija bio ispunjen učenjem i zabavom, program KinoKino nudi niz popratnih sadržaja. Nakon svake projekcije s moderatorima (Maja Kovač, Mario Kovač, Vedran Senjanović, Sara Stanić, Iva Šulentić) moći će diskutirati o odgledanim filmovima, a imat će priliku uključiti se i u radioničke sadržaje. Osim već tradicionalne radionice Moja prva kritika, na kojoj će najmlađi filmofili dobiti priliku da postanu pisci i kritičari od formata, prvi put ove godine održat će se radionica Stvaram videoigru čiji je cilj najmlađim polaznicima na vrlo jednostavan način prikazati način izrade videoigara kako bi po završetku radionice samostalno izradili jednostavnu igru. Po prvi put održala se i radionica Dizajniramo filmski plakat nastala u suradnji s nagrađivanim studio Šešnić&Turković, a ovo višednevno druženje rezultiralo je izradom plakata filma otvaranja festivala.

Raspored projekcija 3. KinoKino Festivala, prodaja ulaznica i prijava na radionice dostupni su online na službenoj internetskoj stranici www.kinokino.hr gdje možete pratiti i sve novosti vezane za program i popratna događanja.

 

veljača 2018.
- promo -