Novosti

U vaše tople domove stiže novi broj časopisa Mama&Beba


Dočekali smo pravu pravcatu zimu! Ili nas je spopala strašna zima? Kako ćete gledati na ove minuse i snijeg vani ovisi o vašem stavu, a onda o tome ovisi hoćete li u zimi uživati.

Kad se radi o našem novom broju, sigurni smo – napokon ste ga dočekali! U prodaji je izdanje za ožujak!

Sigurni smo da uživate u toplini doma svoga ovih hladnih dana, ali ne zaboravite da je ipak zdravo izaći na svježi zrak, ma kako on hladan bio. Važno je samo dobro se zabundati, naravno!
No, one trenutke provedene na toplom iskoristite najbolje što možete sa svojim mališanima, a kad ulovite trenutak za sebe, prolistajte naš novi broj – svidjet će vam se!

Mamu na naslovnici, vjerujemo, prepoznat ćete, a zbog njezine prisutnosti u virtualnom svijetu vjerojatno ćete pomisliti da o njoj znate sve. No, mi smo uvjereni da će vam naš intervju s Jelenom Veljačom biti zanimljiv, a fotografije na kojima je sa svojom preslatkom Lenom i suprugom Draženom Čučekom jednostavno vam se moraju svidjeti.
Naravno, iskoristili smo priliku i odmah razgovarali i ovim poznatim glumcem, tatom malene dvogodišnje Lene. I usput smo se, vidjet ćete, dobro zabavili fotkajući ih!

Ako vas muči kako iskoristiti vrijeme koje provodite u kući, pokušajte urediti (s) mališanima kutak za igranje – u našem ćete broju pronaći korisne savjete za to, isto kao i ideje naših čitateljica.
Ne zaboravite da je mališanima to vrlo važan kutak i da će im biti ugodnije kad to sredite, a ako uspijete to napraviti zajedno, bit će to korisno iskorišteno vrijeme.

Kad završite s kutkom, bacite se na pripremu za Uskrs i u našem kreativnom kutku naučite kako izraditi ukrasne košarice za Uskrs.

Ima li vas u kući više od troje, a vaši mališani se još uvijek nekad ne slažu najbolje, možda ćete rješenje naći u našem članku koji govori o tome kako da vaša djeca postanu – prijatelji.

Za mame koje ove dane provode priljubljene uz svoju bebicu, donosimo brojne teme koje će ih zanimati. Uvijek ste se pitali što točno za vaše dijete znači ono kad vam kažu da mora biti na trbuščiću? U našem specijalu doznajte i zašto bi beba trebala provoditi vrijeme potrbuške i kako je zabaviti i potaknuti da ostane što duže u tom položaju kako bi iskoristila sve dobro što joj taj položaj nosi.

Donosimo vam i temu koja će vam pomoći u smišljanju zdravih obroka za vaše male izjelice, a to je nešto što mamama uvijek dobro dođe.

I trudnice koje odmaraju s pogledom na snježne prizore iz ugrijanog doma pronaći će sigurno nešto što ih zanima i što će im pomoći da si olakšaju tjedne s trbuščićem. Otečeni gležnjevi su nešto s čim trudnice muku muče, a mi vam donosimo prijedloge kako ove poteškoće ublažiti.

Zanimljivo je pročitati i kako se hranom boriti protiv raznih bolova u trudnoći! No, ono što će buduće mame bez sumnje zabaviti je tema posvećena komentarima, a u stvari više „komentatorima“, upućenima trudnicama! Znate one neobvezne upadice koje vam dignu kosu na glavi, poput „Aha, opet nije curica?“ ili „Oho, sigurna si da nisu blizanci? Ogromna si!“ Kako se nositi s osobama koje vam takve komentare upute i kako odgovoriti, pročitajte i pripremite se!

Kao i uvijek, tu su i brojne druge važne teme:
- Doznajte što sve može biti uzrok opstipacije kod djece i koliko je često on psihosomatski
- Što je i kako ispraviti zaležanu glavicu kod bebe
- Kako nastaviti s dojenjem kad mališan krene u jaslice/vrtić
- Zašto su današnji očevi u stvari nova i poboljšana verzija tata
- Što se događa kada uho čuje, a mozak ne
- M&B Izbor: Hranilice

Javljajte nam se i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.