Zdravlje i prehrana

Svakodnevna njega suhe kože


Zimi zbog utjecaja vjetra, hladnoće, suhoće zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifičnosti za hladno vrijeme naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacija i ekcema.

Ima nešto u hladnim zimskim danima što u nama budi potrebu za prisnošću s našim najmilijima. Mnogi upravo iz tog razloga vole zimu, bilo da smo ugodno ušuškani pred TV-om u toplini svog doma, ispijamo kuhano vino u blagdanskom ambijentu ili se pak na skijama spuštamo niz neku padinu – zimske aktivnosti volimo provoditi u društvu najbližih.

No bilo da se naša omiljena aktivnost odvija u zatvorenom prostoru ili u prirodi jedna je stvar zajednička – zimi zbog utjecaja vjetra, hladnoće, suhoće zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifičnosti za hladno vrijeme naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacija i ekcema.

Suha koža ujedno i je i osjetljiva, pa tako svaki od navedenih simptoma ima specifične zahtjeve njege, jer se uporabom neadekvatnih kozmetičkih preparata stanje kože dodatno pogoršava.
Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène su u želji da osiguraju optimalnu zaštitu  i udovolje potrebama suhe i osjetljive kože, razvili čak četiri linije proizvoda za njegu specifičnih stanja suhe kože cijele obitelji: TriXéra NUTRITIONXeraCalm A.D, Cold Cream i Akérat.

TriXera NUTRITION: svakodnevno njeguje suhu kožu cijele obitelji

Suhoća kože ne poznaje godine, pa tako pogađa djecu, roditelje, bake i djedove. Također potrebe zdrave suhe kože iste su neovisno o godinama te adekvatna njega treba biti učinkovita, sigurna i praktična za uporabu te naravno pružiti osjećaj ugode nakon nanošenja na kožu.
Za svakodnevnu higijenu i njegu zdrave suhe kože cijele obitelji preporučujemo vam proizvode iz linije Trixera NUTRITION. Pomno birani TriXera NUTRITION djelatni sastojci odlikuju se visokom podnošljivošću te jamče zaštitu čak i najosjetljivijoj koži, dok učinkovitost jamči lipidni trio na biljnoj bazi (ceramidi, fitosteroli i esencijalne masne kiseline) u kombinaciji sa patentiranim aktivnim sastojkom Sélectiose koji svojim djelovanjem ograničavaju isparavanje vode, nadoknađuju manjak lipida u koži i smanjuju suhoću kože hidratantnim djelovanjem dokazanog 48-satnog trajanja. Također visok udjel Avene termalne izvorske vode djeluje umirujuće i antiiritacijski na koži čineći ju mekšom i podatnom.


XeraCalm A.D. linija: trenutna ugoda za atopičnu i suhu kožu koja svrbi

Atopijski dermatitis najčešća je dječja kožna bolest te od nje boluje oko 15 do 20 posto djece predškolske i školske dobi. Premda se najčešće pojavljuje u razdoblju od drugog do šestog mjeseca života, može se javiti u bilo kojoj životnoj dobi, pa tako i odrasloj.
Koža sklona atopiji je suha, svrbi i na njoj su vidljivi ekcemi. Svrbež je za mnoge osobe najneugodniji simptom suhe i atopične kože te uvelike utječe na kvalitetu života kako oboljelih osoba, tako i članova njihove obitelji. Rješenje je XeraCalm A.D. linija emolijentnih proizvoda za njegu suhe i atopične kože razvijena nakon 12 godina biotehnoloških istraživanja. XeraCalm A.D proizvodi djeluju izravno na osjećaj svrbeža te ga značajno smanjuju već nakon samo tjedan dana njihove redovite i pravilne uporabe.
- promo - 
studeni 2017.