Novosti

Stiže zima, stižu blagdani, a stiže i novi broj časopisa Mama&Beba


Stiglo je i to doba godine! Sigurni smo da se nakon ove rečenice nećete pitati „A koje to?“... Jer, iako u svakom trenutku, svakom danu uvijek treba uživati baš tada dok traje, zadnji mjesec u godini je uvijek nekako obavijen slatkim iščekivanjem i često mu se veselimo više nego ijednom drugom. Borovi, lampice, pokloni, obiteljska druženja, kolači... Pa kako se ne bismo veselili svemu tome?

Upravo na vrijeme za blagdanske pripreme stiže i naš novi broj, a u njemu mnoštvo tema koje će vam uljepšati, olakšati i razveseliti ove blagdane. Naš specijal potaknut će vas, nadamo se, da s mališanima započnete vlastitu božićnu tradiciju, posebno ako vam je ovo prvi Božić u proširenom izdanju obitelji. Osim toga, tu ćete pronaći i ideje za izradu ukrasa, čestitki i slastica – sve jednostavno, kako bi vam u tome mogli pomoći i vaši mali pomoćnici.

U pripremu slastica uključit će se, nadamo se, i trudnice, posebno zato što u ovom broju mogu pronaći recepte za sve što bi moglo zatrebati za jedan pravi blagdanski party s trbuščićima. A ako ste među trudnicama koje očekuju svoje malo čudo svaki trenutak, pročitajte svakako što se događa ako prenesete trudnoću. Nemojte misliti da smo u cijeloj priči zaboravili tate u cijelom ovom blagdanskom ozračju! Tate najčešće najviše rade, pa trebaju dobro iskoristiti ovo obiteljsko vrijeme pred nama, a mi imamo i prijedloge kako.

Vrijeme darivanja uvijek nas podsjeti da trebamo uljepšati trenutke i onima koji nisu te sreće da imaju svoju obitelj. Upravo s tom idejom krenula je ekipa iz naše priče iz života, na Facebook stranici „Čarolija darivanja“. Pročitajte kako i vi možete sudjelovati u ovoj bajci, i to ne samo na Božić, nego cijelu godinu.

U posljednjem mjesecu u godini sigurno ćete puno puta ići u posjet nekom ili dočekati goste. Dobro će vam tada doći naših 10 pravila bontona za mališane. Ova će pravila olakšati te trenutke i vama, ali i mališanima. Isto tako, dugi boravci u kući i pregršt prigodnih crtića na televiziji sigurno će vas potaknuti da mališanima dopustite duži boravak pred tim ekranom. No, prije nego to učinite, pročitajte članak o razvoju inteligencije kod djece, pa promislite ponovno.

Naravno, ničeg od ovog ne bi bilo, da nema naše lijepe naslovnice! U ovom, zimskom, broju, na naslovnici se našla jedna mama „zimskog“ prezimena – Vanda Winter, zajedno sa svojim preslatkim sinčićem Fabijanom. Vanda nam je otkrila sve o svojoj snažnoj povezanosti s Fabijem, ispričala kako sada doživljava svoj posao, te koliko joj znače prijateljice koje su u istom razdoblju kad i ona postale mame. Televizijski tata Ivan Skorin nam je, pak, ispričao kako je malena Anica promijenila njegov pogled na svijet.

Sigurni smo da će ovaj broj biti među čitanijima, budući da ćete sigurno imati više vremena za opuštanje, pa zato pogledajte što vas još očekuje u njemu:

- Kako prepoznati i spriječiti upale uha

- Opustite se u trudnoći, i kad hormoni divljaju

- Kako sterilizirati bočice i dude

- Koje su prednosti boravka u vrtiću – iz kuta odgajiteljice

- M&B izbor: Viperi/ležaljke

Javljajte nam se i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.