Trudnoća i porođaj

Sretan 10. rođendan Specijalnoj bolnici Podobnik!

42pogleda

Kao prvo i jedino privatno rodilište u Hrvatskoj, stavili su ženu u središte najvažnijeg događaja u životu, i to ne samo nje, nego i cijele obitelji. U Rodilištu su sretni su da su njihovu misiju i viziju prepoznale brojne obitelji iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja, koje su im kroz ovih 10 godina poklonili povjerenje.

Porođaj djeteta najvažniji je događaj u životu majke i cjelokupne obitelji. Imajući u vidu važnost takvog događaja sa zdravstvene, ali i osobne strane, stručni tim Rodilišta razradio je cjelovitu uslugu za rodilje, od trenutka dolaska u rodilište, do odlaska kući s novim članom obitelji. Trude se rodiljama pružiti vam vrhunsku zdravstvenu uslugu te ugodno i sigurno okruženje u kojem će dijete započeti svoj život.

Kao glavnu razliku u Rodilištu Podobnik ističu individualan pristup svakoj rodilji i maksimalnu posvećenost. Svaka rodilja tijekom porođaja ima svoju primalju, uvijek je prisutan anesteziolog, neonatolog i ginekolog koji vodi porođaj u dogovoru s rodiljom i njezinim željama, a prvenstveno u skladu s medicinskim indikacijama. Partneri rodilja prisutni su na porođaju čak i ako se radi o carskom rezu.

Nakon porođaja se prilikom oporavka majci i djetetu u zajedničkom boravku može pridružiti i otac, što je još jedna prednost jer vjeruju da je zbližavanje s majkom i ocem u prvim danima života novorođenčeta u mirnoj atmosferi, blagotvorno za njegovo zdravlje i razvoj te da pozitivno utječe na dinamiku odnosa čitave obitelji.

Koncept „baby and mother friendly“ rodilišta pokazao se kao najbolji, jer u Specijalnoj bolnici Podobnik  žele u svakom trenutku biti na raspolaganju majci i djetetu. Tim primalja i neonatoloških sestara na raspolaganju je rodiljama 24 sata, tako da majka i dijete imaju potpunu i kvalitetnu skrb, ali i vrijeme potrebno da se rodilja oporavi nakon poroda i samostalo preuzme brigu oko novorođenčeta.

Kad postoji potreba kontinuiranog nadzora trudnoće, stručni tim liječnika pravovremenim intervencijama, kontinuiranoj brizi i skrbi nastojat će očuvati trudnoću bez komplikacija te majkama omogućiti rađanje živog i zdravog djeteta. Iznimno su ponosni na bebe rođene iz visokorizičnih trudnoća.

Zahvalni su svojim pacijentima koji su im stalna inspiracija i motivacija da se trude biti još bolji kako bi ponudili zaista najbolju uslugu i individualan pristup.

Stoga su Vas povodom rođendana odlučili darivati, te Vas pozivamo na sudjelovanje na njihovoj facebook stranici!

– siječanj 2018. –