Novosti

Slikajte se s bebom u nosiljci i osvojite nagrade


Prekrasni trenuci nošenja donose vam više od uspomena.

Prva srednjoeuropska konferencija o nošenju djece koju organizira udruga Roda – roditelji u akciji, održat će se u Zagrebu u subotu 21. listopada 2017. pod nazivom „Rodin zamotuljak“, a tim povodom imate priliku osvojiti i vrijedne nagrade – među njima i besplatno sudjelovanje na konferenciji.

Iako je nošenje djece navika koju njegujemo od kako je ljudskog roda, sve prednosti ovakvog kretanja u prvim mjesecima bebina života znanstvenici su počeli istraživati tek posljednjih 50-ak godina. Studije su otkrile kako je društveni, emocionalni i fizički razvoj djece pod značajnim utjecajem ranog susreta s kretanjem i ljudskim dodirom.

Zbog toga su djeca nošena na tijelu osobe koja im je bliska i brine o njima pokazala značajan napredak u socijalnoj povezanosti i emotivnom zdravlju, a lista prednosti i dobrobiti ne prestaje na tome.

Uoči konferencije "Rodin smotuljak“ pozivamo vas da sudjelujete u foto-natječaju. Slikajte kako nosite svoje mališane u nosiljkama, na različitim mjestima i različitim situacijama i u prilici ste osvojiti jednu od sedam pripremljenih nagrada.

Više o samom natječaju i pravilima potražite na web stranicama Udruge Roda.