Novosti

Sjednite u hladovinu i uživajte u novom broju omiljenog časopisa


Novi broj časopisa Mama&Beba za kolovoz je u prodaji!

Novi broj časopisa Mama&Beba je na kioscima, a s naslovnice vam se smješkaju Rajna Čuljak i njezina mala šarmerica Greta.
Svoju trudnoću Rajna nam je opisala kao prekrasno razdoblje u kojem je uživala toliko da bi, kako je rekla, stalno mogla biti trudna. 

Drugo stanje je ipak, kako mu naziv govori, stanje različito od uobičajenog. Recimo, alergije. Kako je kraj ljeta sezona ambrozije tako će trudnice moguće primijetiti da su njihovi simptomi blaži nego obično, dok će neke druge otkriti da ih odjednom gnjave alergijske reakcije. Kako si pomoći, a pri tom ne utjecati na bebu do koje kroz placentu može proći većina lijekova što se koriste u alergiji, piše naša stručna suradnica specijalistica ginekologije i porodništva.

Naši stručni suradnici u ovom su broju pisali i o sunčanici te biljezima koji se često pojavljuju na koži novorođenčeta, no trudnicama smo u ovom broju rezervirali nešto veći broj stranica. Pišemo tako o fenomenu učestalog mokrenja u trudnoći kao i o do sad nerazjašnjenom misteriju super-osjetljivog njuha zbog kojeg vam mirisi koje ste voljeli u trudnoći postaju odbojni.

Specijal broja posvetili smo igranju vani gdje opisujemo koje sve vještine mališan razvija igrajući se u prirodi, a donosimo i mnoštvo ideja kako se u tu igru uključiti. Priroda postoji i u parkiću gdje se skupljaju mališani i njihove mame, a što je prilika i da sklopite nova poznanstva s drugim mamama, o čemu također možete čitati u našoj rubrici Stil života. Tu možete potražiti i savjete kako prelazak na krutu hranu iskoristiti za stvaranje zdravih prehrambenih navika vaših izbirljivih malaca.

Tata od formata u novom je broju operni pjevač osječkog HNK Domagoj Dorotić, a priredili smo i temu o kampiranju kao prilici kad možete demonstrirati sve svoje tata vještine.

I kao šećer na kraju, šlag na tortu i kandirana višnja na vrhu – vaše priče, fotografije, poruke, najljepši trenuci s najmilijima koje dijelite s nama – hvala vam na tome!

Među zanimljivim temama još izdvajamo:
- Rashladite se – sjajni trikovi za pomoć pregrijanim budućim mamama
- Mali genijalci – kako funkcionira bebin mozak i koliko im možete pomoći u razvoju njihovih prirodnih talenata
- Priča s porođaja – o mami koja je od ljetnih olimpijskih igara u Londonu do onih u Riju rodila dva sina - na isti datum i kod iste babice
- Riječ stručnjaka - djeca s posebnim potrebama kod zubara
-Priča iz života – o mami koja je prekinula uspješnu karijeru kako bi postala majka svojoj djeci i pomogla ženama da postanu majke i same sebi

Veselimo se vašim pričama, komentarima, slikama mališana koje nam možete slati na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice.

Vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.

Uživajte u zrelom ljetu i pod krošnjom u osvježavajućem hladu prelistajte novi broj koji smo pripremili vama za gušt i inspiraciju!