Gric, gric

Rolada od jaja, šunke i povrća

Najviše volim jednostavne recepte koji iziskuju malo vremena za pripremu, osobito kad se radi o namirnicama za svakodnevnu konzumaciju kojima uz malo mašte možete sasvim promijeniti izgled i konzistenciju. Jedno od njih zasigurno je rolada od jaja, koja ne zahtijeva ništa više od pripreme običnog omleta. Sastojke po želji možete prilagoditi svojim željama, sezoni ili prigodi, a u smjesu jaja i mlijeka možete dodati praktično bilo što što vam padne na pamet.
U slast!

Sastojci:
➤ 6 jaja
➤ 10 dag šunke
➤ 2 male mrkve
➤ 1 manja tikvica
➤ 1dl mlijeka
➤ 1 žlica mekog sira
➤ začini (sol, papar, origano, vlasac)

Priprema:
Pjenjačom dobro umutite jaja, mlijeko, sir i začine, na kraju dodajte ostale sastojke (sitno nasjeckane) te sve skupa promiješajte.
U blago namašćenu, zagrijanu tavu izlijte malo smjese, pecite na laganoj vatri. Kad se smjesa zapeče, lagano ju zarolajte s jednog kraja, do polovice. Povucite ju na kraj tave, dodajte još smjese. Kad se smjesa zapeče, ponovo zarolajte, povucite, dodajte još smjese. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.
Gotovu roladu pustite da odstoji pet minuta prije rezanja. Poslužite s najdražim umakom.

Prijedlog/savjet
Za roladu u obliku srca, od originalne smjese odvojite žlicu-dvije (tekućeg dijela smjese). Običnu krišku rolade prerežite dijagonalno, okrenite jednu stranu naopako i spojite. Premažite jajem, zapecite, te ponovite s druge strane (ovaj će vam korak pomoći u tome da „zalijepite“ polovice srca).

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma