Gric, gric

Pašteta od čokolade

Sastojci:

  • 300 g tamne čokolade
  • 300 ml vrhnja za  šlag
  • 5 žlica maslaca
  • ½ žlice ekstrakta badema (ili  žlica amaretta)
  • 300 g mljevenih lješnjaka i badema

Priprema:

Na laganoj vatri, u širokoj posudi rastopiti čokoladu s vrhnjem, maslacem i ekstraktom badema. Smjesi dodati mljevene lješnjake i bademe te miješati dok se sve ne poveže.
Izliti u željeni kalup (ili zdjelu), pričekati da se ohladi na sobnu temperaturu, prekriti plastičnom folijom i pohraniti u frižider. Poslužiti s keksima ili svježim voćem (za hrabre, može i „na žlicu“)

Savjet:

Može se poslužiti i ravno iz frižidera, no ako ju izvadite barem pola sata ranije, pašteta će malo omekšati pa će ju biti lakše mazati.
 

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma