Novosti

Novi broj časopisa Mama&Beba pripremit će vas i ugrijati za zimu


Mjesec studeni je pred vratima i vrijeme je za naš novi broj koji će vas zagrijati, razveseliti, izmamiti osmijeh, opustiti, ohrabriti, informirati i zabaviti. Uživajte u čitanju!

Novi broj časopisa Mama&Beba je u prodaji, a naslovnica na kojoj je obitelj našeg najtrofejnijeg skijaša Ivice Kostelića na najbolji način najavljuje zimu pred nama. Elin Kostelić i sinovi Ivan i Leon pozirali su nam u prostranom dvorištu obiteljske kuće Kostelića, a u intervjuu nam nekadašnja skijaška reprezentativka Islanda otkriva kako se snašla u Hrvatskoj, što joj se ovdje najviše, a što najmanje sviđa.
Ivica Kostelić nam u istom intervjuu govori o tome što su najveće radosti, a što brige očinstva te kako je obitelj promijenila njegove prioritete.

Trudnicama smo u ovom broju pripremili članak o brojnim osjećajima koji ih preplavljuju i brzo se izmjenjuju, a dobro bi bilo da ga pročitaju i njihovi partneri i najbliži kako bi se lakše snalazili na tom vrtuljku emocija.

Pišemo i o pilot projektu Rodilišta prijatelja majki, te uvjetima koje treba zadovoljiti da bi se okitili tom titulom, a što vam može poslužiti kao dobar vodič što u rodilištu imate pravo zahtijevati pri porođaju.

Naši stručnjaci podučavaju vas kako ispravno držati bebice i postupati s njima kako bi pridonijeli njihovom pravilnom motoričkom i neurorazvoju te koliko je važno pravovremeno dijagnosticiranje vezikoureteralnog refluksa (VUR) ako je vaša bebica sklona infekcijama mokraćnog sustava.

Specijal smo posvetili kolikama, toj silnoj muci koju neke bebice i roditelji prolaze u prvim mjesecima života novorođenčeta, a gdje otkrivamo kako prepoznati mogući uzrok i na koji način svakom pristupiti kako bi bebicu što prije umirili. Tu je i vodič za prve prehlade i sezonske bolesti namijenjen prije svega novim roditeljima koji se prvi put susreću s visokim temperaturama najmanjih mališana.

I dok mislite kako su maleni sasvim bespomoćni i nesvjesni svijeta oko sebe, članak o tome kako se priroda pobrinula da ih opremi karakteristikama kojima ne možete odoljeti otvorit će vam nove poglede. Nove horizonte otkrit će vam i priče naših čitateljica, snažnih mama koje se ne daju obeshrabriti bez obzira na sve izazove koje život pred njih stavlja.

Među zanimljivostima koje bi vam se mogle svidjeti izdvajamo još:
- Izazovi samohranog roditeljstva i kako se s njima što bolje nositi
- Preseljenje s bebicom i kako ga planirati da prođe sa što manje strke i stresa za vas i dijete
- Izbor 3u1 kolica
- Zdravi recepti, i ukusni, kako bi im pomogli da od malena usvajaju dobre prehrambene navike
- Kako tata i mama dijele kućanske poslove i zašto je to važno za odgoj djeteta

Javljajte nam se i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.