Bebe i mališani

Nivea Baby Nasal Solution za praktično i nježno čišćenje nosića


Nije tajna da i najobičnija prehlada kod onih najmanjih može izazvati velike poteškoće, a najviše zbog začepljenog nosića. Svaki roditelj, pak, učinit će sve da svom djetetu pomogne. Dobro je znati da imate kako!

Zimsko doba, a pogotovo promjenjive temperature, itekako doprinose pojavi dosadnih, najobičnijih prehlada. Istina, nećete morati boraviti u kući zbog djetetove visoke temperature, ali sama činjenica da dijete ne može normalno disati otežava stvar i vama i bebi. 

Simptomi su svima poznati – kašalj, kihanje, bol u grlu, curenje nosa, a s druge strane – začepljen nosić. Ako znamo da novorođenčad diše isključivo na nos, jasno nam je da i obična prehlada može izazvati opću pomutnju u kući. Nije puno  lakše niti nešto kasnije, kad malo porastu, budući puhanje nosića nije među prvim stvarima koje nauče.
Ispiranje fiziološkom otopinom nešto je što se u takvim situacijama preporuča raditi djeci ako je nosić začepljen. Ako nemate izbora, otopinu za odštopavanje nosića možete uštrcati špricom, ali ako to činite tako, morate biti vrlo pažljivi da ne biste oštetili nos. A to je poprilično teško dok beba plače i neizbježno se bori upravo da joj ne uštrcate to u nos. No, to je ako nemate izbora, a sad izbor imate – Nivea Baby otopina za nos, u prikladnim ampulama za lakšu upotrebu.

 


NOSIĆ MORA BITI ČIST!
Maleni nosići su nježni, a sluznica nosa vrlo osjetljiva. Ampule u kojima je otopina za nos vrlo su nježne prema sluznici, a uštrcavanje otopine je daleko lakše. Zbog toga će i čišćenje nosića biti učinkovitije, pa nećete morati više puta ponavljati postupak, što bi moglo dodatno isušiti zbog prehlade ionako suhu sluznicu nosa, ali i kožu oko nosića i usta. Izvlačenje sekreta iz nosa uz primjenu otopine iz ampula lakše je, a bit će i učinkovitije. A čišćenje bebina nosa nešto je što želite ponoviti što manje puta u danu, zar ne?

 
ČISTI I PODRUČJE OČIJU ILI OČNIH KAPAKA
Ono što je posebno praktično je da je u jednoj ampuli jedna, sterilna doza, a otopinu možete koristiti i za njegu i higijenu nježnih bebinih vjeđa. Namočite sterilnu blazinicu s nekoliko kapi otopine i nježno prijeđite njome preko vjeđa. 
Što se nosa, pak, tiče, ukapajte malo otopine u svaku nosnicu, a zatim maramicom uklonite sekret. Neka otopina djeluje  neko vrijeme – kod beba vrlo kratko, a kod većih mališana ipak malo duže. No, imajte na umu da ne koristite istu dozu otopine za nosnice i vjeđe, a otvorenu ampulu valja potrošiti u roku od 24 sata.
Osim što su, za razliku od šprice, provjereno sterilne sve dok su zatvorene i nisu oštećene, doze Nivea Nasal Solution otopine i djeluju manje zastrašujuće te su puno spretnije za rukovanje jer ne mogu mehanički ozlijediti sluznicu niti nježnu kožu oko nosića i usta.
Moguća je upotreba kapi i za terapiju aerosolom kao što su, primjerice, kompresijski raspršivači ali isključivo ako su označeni oznakom CE koja jamči da je njihova kvaliteta ispitana i potvrđena za tržište Europske unije. Male nosiće, kao i one velike, i inače treba svakodnevno čistiti. U slučaju prehlade, gripe ili alergije - kad disanje na nos postane otežano,
dječja otopina za nos NIVEA Baby Nasal Solution može se upotrebljavati do tri puta dnevno i držite li se uputa o upotrebi
nema nikakvih nuspojava. Za terapije aerosolom treba dodatno pažljivo proučiti dio uputa o upotrebi aerosolne terapije.

Neka maleni nosići budu zdravi i čisti ove zime!

Svakodnevna higijena nosića
NIVEA BABY Nasal Solution pakiranje od 24 ampulice s čistom fiziološkom otopinom, posebno je namijenjeno za nježnu, svakodnevnu higijenu bebinog nosića i očiju. Proizvod je razvijen u suradnji s pedijatrima i dermatolozima, a pomaže omekšati gusti nosni sekret te vlaži sluznicu nosa. Sadržava prirodnu, fiziološku otopinu, bez alkohola, bojila i konzervansa, praktično doziranu za jednokratnu, sterilnu upotrebu, a kao i svi proizvodi za djecu NIVEA Baby i ovaj je testiran da bi se izbjegao bilo kakav rizik od iritacije kože, i osiguralo njezino zdravlje.
 

Nivea Baby i Pitajmamu daruju pet mama sa po dvije kutijice Nivea Baby otopine za nosiće.
Pošaljite svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na email: pitajmamu@pitajmamu.hr s ključnim riječima "Nasal Solution"
Igramo se do 23.02.2018. do 11 sati kada ćemo objaviti imena dobitnica.

Ne zaboravite lajkajti našu FB stranicu Časopis Mama&Beba i pratiti nas na Instagramu.

U obzir ćemo uzimati jedan e-mail po pošiljatelju.

Vrijedi samo za Hrvatsku.

Nivea Baby Nasal Solution ampule putuju na adrese naših pet čitateljica:
Andrea Lolić, Split; Erika Stančin, Trnovec Bartolovečki; Katarina Dragičević, Brezovica; Petra Blažina, Dražice i Maja Vitez, Split
Čestitamo!