Mama

Nevena Rendeli Vejzović: Lea i Mare su moja dvostruka sreća

Pitajmamu Nevena Rendeli
484pogleda

Predivne i strpljive bebe, simpatična mama, bakina pomoć i lijep i ugodan ambijent – što više možete poželjeti za fotkanje? Baš ništa! Upravo smo se tako osjećali nakon druženja s Nevenom Rendeli, urednicom i novinarkom HRT-a, i njezinim curkama – Leom i Mare.

 

Dugo nismo u našem časopisu ugostili blizance, a to nam je uvijek – dvostruka sreća! Znamo da je sigurno i vama, ali da odmah prijeđemo na stvar, to je ujedno i dvostruki umor…  Jeste li se dosad već privikli na sve dvostruko?

Da, trebalo bi za ovu priliku promijeniti ime časopisa u Mama i bebe :). S obzirom na to da naš suživot s dvije bebe sad već traje devet mjeseci, više se i ne sjećam kako je bilo bez njih. A budući da su mi one prva djeca, i ne znam kako je to imati jedno dijete, iako ponekad s malo zavisti bacim pogled na mame s jednim malim kolicima :). Kažu za blizance da su dvostruki umor, ali i dvostruka sreća, i moram vam priznati ‒ točno je tako. Veselje na kvadrat.

 

Sve mame će reći da joj je rodiljni dopust jednostavno ‘proletio’, baš zbog činjenice da uz sve obveze oko klinaca ne stignu ni o čemu razmišljati, a dani lete. Vama lete dvostruko brže! Osjećate li se kao da su jučer Lea i Mare bile mrvice koje ste prvi put ugledali?

Tek sam neki dan bacila pogled na slike kad su se rodile, jednostavno, prije nisam stigla, i šokirala se kad sam vidjela kako su bile male. Iskreno, uopće mi nije jasno kako smo ih držali i kako smo izdržali. Dani nakon porođaja i sada su mi pomalo u magli jer se sve svodilo na to kako preživjeti, ali sjećam se neizmjerne sreće od prvog trenutka kad sam ih primila. Evo, sad mi suza radosnica krene, valjda još uvijek hormoni :).

 

 

Možete li se sada uopće prisjetiti vremena kad ste suprug i Vi bili – sami, prije nego što su bebe stigle? Nedostaje li Vam išta iz tog vremena?

Neki dan mi je to palo na pamet. Ono, doći doma i ništa ne raditi. Čini mi se da je to vrijeme nepovratno završeno, ali toliko je toga ljepšega i boljega u ovome da mi se glupo prisjećati. Ali da bi nam ponekad dobro došlo barem pola dana odmora, naravno da bi.

Dugo ste pokušavali zatrudnjeti, na kraju ste se odlučili na medicinski potpomognutu oplodnju. Kako ste doživjeli taj svoj put do trudnoće? Pretpostavljamo da nije bilo lako ni jednostavno…

U nekim trenutcima nije bilo lako, ali mi smo relativno brzo donijeli odluku da više ne želimo čekati. I nismo požalili. Imali smo sreće i pravu skrb, tako da sam zatrudnjela iz prve, i odmah blizanci. Kroz cijeli proces upoznala sam mnoge parove koji se muče, a toliko žele djecu, tako da sam uistinu zahvalna kako je to nama relativno bezbolno prošlo. Svima koji su neodlučni, poručila bih da ne čekaju predugo, ali i da ne gube nadu. Sav bol prođe onog trenutka kad se oni pojave u vašim životima.

 

 

Otkrijte nam kako su curke dobile imena?

Lea je dobila ime po princezi Leia-i iz Star Warsa J, al’ sam se smilovala i pojednostavila ime. A Mare dugo nije imala ime, dok se pred kraj trudnoće nismo vraćali s mora i suprugu je palo na pamet ime Mare, po talijanskoj riječi za more. Tek samo kasnije shvatili da će u deklinaciji na kraju završiti kao Mara :).

Intervju u cjelosti pročitajte u časopisu Mama&Beba.
(ožujak 2018.)