Novosti

Na pragu nove godine, stiže nam i prva Mama&Beba za 2018.


I tako, pred nama je jedna potpuno nova godina – 365 dana koje možete iskoristiti na bilo koji način. Iskreno se nadamo da ćete što veći dio tih dana provesti tako da ćete ih što duže pamtiti po dobru. I pritom ne mislimo na neke velike i važne stvari, nego na one naizgled nebitne, „male“ trenutke koji nam život čine jednostavno ljepšim.

Mi smo u novu godinu krenuli s jednom bijelom naslovnicom i nadamo se da ćemo na toj bjelini ispisati naše najbolje stranice... Tu zimsku naslovnicu krasi nam glumica Petra Kurtela sa svojim sinčićem simpatičnog imena Relja.
Kako je iskrenost, rekla nam je, na vrhu popisa karakteristika kojima se odlikuje njena obitelj, upravo je tako i odgovarala na naša pitanja. Pročitajte kako ona i partner dijele brigu oko djeteta, zašto prakticira povezujuće roditeljstvo, te kako je to imati pored sebe doulu na porođaju.

Jednako iskreno i ležerno na naša je pitanja odgovorio i tata Ante Cash, koji u šali kaže kako svog sina Maru nagrađuje pljeskom kad udari loptu nogom umjesto rukom, jer – nogomet se bolje plaća! :)

No, imamo u časopisu i pregršt drugih tema zanimljivih mamama i tatama! A sigurni smo da se i mališani zabave uz Mamu&Bebu, na bilo koji način. :)
Upravo je to, kako zabaviti mališana, u ovom broju tema nekoliko različitih članaka – od zabave dok čekate u redu u trgovini, preko zabave tijekom putovanja, pa do aktivne zabave tijekom dugih zimskih dana u kući.

Kako već priliči, siječanj je mjesec novih odluka i novih početaka. Nemojte biti među onima koji će od svojih odluka odustati već u veljači! Stvorite nove navike sa svojim mališanima, navike koje ćete željeti usvojiti jer će vas činiti sretnima – u tome ćemo vam mi pomoći. A ako vas muči odnos s „neposlušnim“ mališanom, zakoračite u novu godinu iskušavajući male promjene u pristupu odgoju uz koje možete ostvariti puno bolji odnos s djetetom.

Za naše drage trudnice pripremili smo u ovom broju zanimljive teme. Trombofilija u trudnoći je čest problem, stanje vrlo opasno po bebu, a kod nas je vrlo teško, nažalost, testirati se na vrijeme, budući da se radi o vrlo skupim pretragama, što trudnice, s razlogom, ljuti.

Još nešto što bi bilo dobro „popraviti“ je – otvoriti kuće za porođaje, koje su zasad dostupne samo izvan granica Hrvatske, o čemu nam pišu iz Udruge RODA.

Osim toga, donosimo vam vježbe kojima se možete „boriti“ protiv inkontinencije.

Sve u svemu, uživajte u prvom mjesecu u godini i ne zaboravite na svoje novogodišnje odluke – one koje vam čine dobro!

U siječanjskom broju još pročitajte:
- Što stoji iza vaših trudničkih želja i kako ih pretvoriti u zdrave
- Zašto se novorođenčad vrpolji
- Dobar san: Kako se vratiti u rutinu nakon blagdana
- Zašto je važna obiteljska rutina
- Priča iz života: Djevojčica s pogledom zalazećeg sunca
- M&B izbor: Vrtići za igru

Javljajte nam se i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.

Sretna vam 2018. godina!