Novosti

Iz ljubavi prema djeci, i ove godine


Nakon što su prošle godine ozarili lica preko pet stotina potrebitih mališana, Hrvatski Crveni križ, Procter&Gamble i Kaufland i ove godine provode svoju humanitarnu akciju „Iz ljubavi prema djeci“.

Pet gradova i sela, više od 500 obitelji. Broj je to kućanstava koja su dobila pomoć humanitarne akcije “Iz ljubavi prema djeci” koju su prošle godine na nacionalnom nivou zajednički organizirali Procter&Gamble, Kaufland i Hrvatski Crveni križ.

Međutim, priča nije stala na tome, prošlogodišnji je uspjeh bio poticaj da se ta vrijedna kampanja nastavi i ove godine – od 2. do 29. studenog svi mi možemo pomoći potrebitoj djeci. Svakom kupnjom P&G-ovih proizvoda u Kauflandu pomažete prikupiti 100.000 kn za pomoć u poboljšavanju životnih uvjeta potrebite djece u Hrvatskoj.  

Ovogodišnja ambasadorica programa je Marijana Batinić.

Tijekom prošlogodišnje kampanje nacionalna je mreža Hrvatskog Crvenog križa iskoristila 100.000 kuna za pribavljanje i dostavu osnovnih higijenskih potrepština i proizvoda za obitelji i društvene institucije kojima je bila potrebna pomoć u stvaranju ugodnog okruženja potrebnog za zdrav rast i razvoj djece. Prošle su godine najpotrebnije bile svakodnevne potrepštine poput pelena i deterdženata, ali i šamponi, zubne paste, zubne četkice, pidžame, plahte i deke. Tijekom protekle godine – kroz mrežu regionalnih društava Hrvatskog Crvenog križa – donacija je raspoređena potrebitim obiteljima iz sveukupno 5 gradova i sela. Na taj je način 528 mališana dobilo potrebnu pomoć.

Svatko tko od 2. do 29. studenoga 2017.  u bilo kojoj Kauflandovoj poslovnici diljem zemlje kupi proizvod P&G-a, primjerice uloške Always, pelene Pampers, proizvode za njegu kose Head&Shoulders ili Pantene, deterdžente Ariel ili Jar, omekšivač Lenor te proizvode Old Spice ili Gillette za brijanje i osobnu njegu muškaraca – da spomenemo tek neke od P&G-ovih marki – tijekom navedenog razdoblja pomaže doprinijeti uspjehu programa i u konačnici prikupiti sto tisuća kuna za poboljšanje životnih uvjeta potrebite djece u Hrvatskoj. Donacija će siromašnoj djeci i njihovim obiteljima biti uručena uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa.

Ove je godine Marijana Batinić - majka dvogodišnje djevojčice, poznato televizijsko lice i čest kupac u Kauflandu – preuzela ulogu ambasadorice programa. Kao majka, Marijana jako dobro zna koliko je važno moći pružiti svom djetetu najbolje moguće uvjete.

"Brojnima među nama savršeno je prirodno da imamo sve što nam je potrebno za zdrav i veseo život, ali nisu svi te sreće. Kao majci teško mi je prihvatiti činjenicu da ima djece kojoj nedostaju osnovna udobnost i sigurnost, a koje su od presudne važnosti za njihovo zdravlje i sreću. Nekada jednostavno zaboravimo da male stvari mogu biti izvorom velikog veselja. Pozivam sve da sudjeluju u akciji, ne trebaju napraviti ništa što trenutno već ne rade ili kupovati nešto što im ne treba. Samo tijekom studenog trebaju posvetiti malo više pozornosti tome koje proizvode kupuju na dnevnoj i tjednoj bazi u Kauflandu jer već samim tim izborom mogu pomoći." – zaključila je Marijana i pozvala najširu javnost na sudjelovanje u humanitarnom programu.

Uz pomoć volontera i zaposlenika Hrvatskog Crvenog križa najpotrebitija djeca i obitelji primit će donaciju.

Detalje programa možete pronaći na http://www.hck.hr/.

 

- promo -
studeni 2017.

 
Moglo bi vas zanimati i...