Gric, gric

Gulaš od krumpira i sejtana

Sastojci:
➤ 300 G SEJTANA (TEMPEHA), NAREZANOG
NA KOCKICE
➤ 2 ČEŠNJA ČEŠNJAKA
➤ 2 ŽLICE TAMARIJA
➤ 2 ŽLICE HLADNO PREŠANA
SUNCOKRETOVA ULJA
➤ 1 ŽLICA TAMNOG SEZAMOVA ULJA
➤ 1 ŽLICA MLJEVENE SLATKE CRVENE
PAPRIKE GULAŠ
➤ 1 VEĆI LUK, NAREZAN NA KOCKICE
➤ 1 CRVENA ROG PAPRIKA NA TRAKICE
➤ 1 KG KRUMPIRA, NAREZANOG NA PLOŠKE
➤ POVRTNI TEMELJAC ILI VODA
➤ SOL
➤ UMEBOSHI OCAT
➤ MLJEVENI CRNI PAPAR (ZA ODRASLE AKO
VAM JE DIJETE PREMALO ZA PAPAR)
➤ KOSANI PERŠIN

Priprema:
Pečeni sejtan
Marinirajte sejtan u marinadi oko 1 sat, pa ga ispržite na suncokretovu ulju. Izvadite ga na tanjur. Na ulju na kojem ste pržili sejtan pir jajte luk, pa papriku.
Dodajte krumpir i temeljac da prekrije krumpir te kuhajte dok krumpir ne omekša. Kad krumpir omekša, dodajte pečeni sejtan, umeboshi ocat i svježi papar.

Posluživanje:
Poslužiti posuto kosanim peršinom.

Napomene:
Možete umjesto sejtana korisiti i tempeh