Gric, gric

Domaća majoneza s okusom mora i sunca

Određene namirnice dio su svakog kućanstva, a majoneza je zasigurno jedna od njih.

Ako izuzmete začine koje sam ja koristila (a umjesto njih koristite samo sol), dobit ćete osnovnu, baznu majonezu. Po želji u nju možete dodavati svakakve začine te ju aromatizirati prema vlastitim željama.

Sastojci:
– 2 žumanca
– oko ½ l finog maslinova ulja
– sol, papar, hvarski začini (mravinac, murtela, timijan, mažuran, menta, koromač)
– žlica octa
– žlica senfa
– žlica limunova soka

Priprema:
U visoku posudu ubacite žumanca i začine, miksajte.
Ne prekidajući miksanje dodajte senf, pa ocat i limun, te na kraju postupno dodajte ulje (nikako naglo i odjednom).

Savjet: 
Za kremastiju (ali kraćeg roka trajanja) majonezu, pri kraju miksanja dodajte 1/2 dl vrhnja za kuhanje.

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma