Tata

Dejan Pilatuš: Blizanci su sreća x2


Tata od Formata je solist Ansambla Lado, Dejan Pilatuš. Osim što pleše i pjeva, bavi se i visokogorskim penjanjem, vodi folklornu grupu za klince i uživa u svojoj veseloj obitelji. Ponosni je otac preslatkih blizanaca – Jane i Nolea.

Tata Dejane, predstavite nam se ukratko – tko ste, što ste, i čime se bavite.

Dejan Pilatuš, tata blizanaca Jane i Noela koji su već tri godine dio naše male sretne obitelji. Po zanimanju sam plesač i pjevač Ansambla Lado od davne 1993. godine.

Solist ste ansambla Lado. Opišite nam Vaš običan radni dan, kako on izgleda?

Jedan radni dan u Ladu je jako dinamičan i sastoji se od vokalne probe za plesnu probu na kojoj uvježbavamo plesne elemente i stil određene regije i rad na koreografijama u cjelini. Fizička priprema i dobra uvježbanost daje vrhunske rezultate koje pokazujemo na pozornici.

Pred sami koncert uvježbavamo pravilno pozicioniranje na pozornici uz koju odmah ide i tonska proba i priprema nošanja za nastup te usklađivanje glazbe i samog plesa s našim tamburaškim orkestrom.

Kakva je bila reakcija Vas i supruge kada ste doznali da nosi blizance?

Kao i većina mladih bračnih parova jednoga dana odlučiš imati djecu, a naša sreća se pokazala na  kućnom testu nakon dvije godine braka. I to dvostruka sreća!

Nakon početne euforije što zbog trudnoće što zbog dvije bebe odjednom smo se  malo zamislili. Odmah smo planirali unaprijed što bi sve trebalo i kako bi trebalo za ta dva mala paketića, no neke stvari nemožeš planirati. Opet bi nas svako malo nešto iznenadilo. Nakon što smo saznali da se radi o curici i dečku pomalo smo skupljali stvari koje trebaju svakoj bebi. Supruga je potkraj trudnoće ostala u bolnici na čuvanju trudnoće kako bi bebe bile rođene što bliže terminu.

Prisjetite se prvih mjeseci s blizancima... Kako je to izgledalo?

Jana i Noel rođeni su 22.10.2013. u Petrovoj bolnici planiranim carskim rezom. Sve je bilo super s bebama što nam je bilo veliko olakšanje, jer se radi o dvije bebe. Jana je rođena prva sa 2170 grama i 45 centimetara, a Noel dvije minute nakon seke sa 2410 grama i 48 centimetara. Nakon što su Jana i Noel stigli doma krenula je naša velika roditeljska zadaća. Dok se nismo uhodali znalo je biti teških i napornih i dana J i noći. No, uhvatili smo ritam. Na svašta se čovjek navikne, no kako su bebe rasle tako je bilo i nama lakše.

Kako se Jana i Noel sada slažu? Vidimo po fotkicama da se jako vole J Postoje li među njima nekad i neko rivalstvo, bratska ljubomora?

Kao i većina blizanaca Jana i Noel su jako povezni i jednostavno nemogu jedan bez drugoga. Prohodali su nakon prvog rođendana i  od onda smo još aktivniji. Vole prirodu, vole putovati bilo da se radi samo do odlaska u dučan. Sljeme je blizu te bi svako malo imali duge šetnje po friškom sljemenskom zraku.

Kakvi su Jana i Noel karakterom, što vole raditi?

Blizanci za koje svi misle da su jako slični karakterno su različiti. Mali tvrdoglavci često žele  da bude po njihovom, ali zato su tu mama i tata da nađu zlatnu sredinu. Jana voli plesati, voli se igrati s lutkama i voli jako društvo, a Noel kao pravi dečko voli aute bagere, kamione i male kučanske aparate. Svađa je svako malo oko nečega, ali u konačnici opet nemogu jedan bez drugoga.

Jana je curica koja ne gubi vrijeme i točno je usmjerena na ono što je zanima. Eksplozivna je i nagla, a s druge strane je seka koja kolo vodi i ima dobru procjenu za situaciju oko sebe. Dok je Noel zaigrani dečko  koji se voli pomaziti ali penjanje i vožnja su mu glavna okupacija.

Opišite nam svoju obitelj u najviše tri rečenice!

Obitelj je najveći dar i treba ga uživati. Naša mala obitelj je ono što bi poželio čovjeku koju želi živjeti sretan i ispunjen život pun radosti i ljubavi.

Intervju u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju Mame&Bebe.
(travanj 2017.)
Moglo bi vas zanimati i...