Gric, gric

BigMamma: Last minute novogodišnje tortilje

Ne jednom mi se dogodilo da smo novogodišnje planove promijenili i nekoliko puta, pa smo umjesto na proslavi na nekom trgu završili doma s društvom.

Bez unaprijed kupljenih namirnica ili ikakvog plana, preostaje vam jedino otvoriti hladnjak i osmisliti neko jelo na brzinu. Upravo su tako nastale i ove last minute tortilje, koje zapravo uopće nisu tortilje, ali koga briga, društvo je uživalo u tome što smo umjesto nekog običnog namaza i peciva zapravo imali konkretno jelo.

Sve što vam za ovo jelo treba su sastojci koje vjerojatno i inače imate doma, plus malo mašte i kreativnosti.

Sastojci za 4 osobe:

Nadjev:

– 500g mljevenog mesa
– 1 mala kapula (crveni luk)
– 1 manja paprika
– 300g mahuna
– začini (po želji)
– sezam za posipanje

„Tortilje“:

– 4 jaja
– 2 dl tekućeg jogurta
-10 dag kukuruznog brašna
– žličica praška za pecivo (može i bez)
– sol, papar, peršin i češnjak

Priprema:

Pomiješajte sastojke za tortilje, po potrebi dodajte vode dok ne dobijete konzistenciju smjese za palačinke. Pržite kao i palačinke (jer to zapravo i jesu palačinke, ali nemojte nikome reći ;))

Na malo maslinova ulja ili svinjske masti zažutite sitno nasjeckanu kapulu (crveni luk), dodajte nasjeckanu papriku, meso i mahune, začinite, podlijte vodom, te pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Tortilje punite nadjevom, pospite sezamom, zamotajte i poslužite uz umak po želji.